Διάφορα

ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ!

By  | 

Έχετε χωρίσει, έχεις κλάψει μερόνυχτα αμέτρητα με αναφιλητά, σε έχει ξεφτιλίσει, σε έχει απατήσει, σε έχει προδώσει και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, κι εσύ διψάς για εκδίκηση για να πάρεις το αίμα σου πίσω. 

Θέλεις και με το δίκιο σου να τον κάνεις να πονέσει, όσο πόνεσες κι εσύ. Δεν περίμενες ότι θα μπορούσε ποτέ να σου φερθεί με τέτοιο τρόπο ο άνθρωπός σου και τα βάζεις με τον εαυτό σου που δεν κατάφερες να καταλάβεις νωρίτερα με τι άνθρωπο είχες να κάνεις στην πραγματικότητα.

Περνούν πολλές σκέψεις από το μυαλό σου. Ξαφνικά η ιδέα της εκδίκησης σου φαίνεται πολύ γλυκιά. Κάθεσαι και καταστρώνεις με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις που θα ακολουθήσεις, ώστε να τον πληγώσεις από εκεί που δεν θα το περιμένει με τίποτα. Όσο καλά κι αν το οργανώσεις, το σχέδιό σου θα αποτύχει παταγωδώς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάθεσαι και να σκέφτεσαι πώς θα τον πληρώσεις με το ίδιο τίμημα. Κάποιες φορές η καλύτερη εκδίκηση είναι η αδιαφορία αφήνοντας τον άλλον με τις συνέπειες των επιλογών του.

Με το να αδιαφορήσεις δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις ξεχάσει όλα όσα σου έχει κάνει, απλά αποφασίζεις να πας τη ζωή σου ένα βήμα παραπέρα και να μην αναλωθείς άλλο με την πάρτη του. Και πες μου, τι θα καταφέρεις ακριβώς με το να πάρεις εκδίκηση; Δε θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Εκείνος από τη μία δεν πρόκειται να βάλει μυαλό κι από την άλλη εσύ θα έχεις πέσει στο επίπεδό του και θα χάσεις τον εαυτό σου. Το αποτέλεσμα θα είναι να απεχθάνεται και να μισεί ο ένας τον άλλο για την υπόλοιπη ζωή σας κι αυτά καλό είναι να μη γίνονται.

Η εκδίκηση είναι αδυναμία κατ΄εμέ. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και για εκείνον αλλά πρωτίστως για τον εαυτό σου είναι να τον αφήσεις μόνο του. Μόνο του με τις επιλογές του. Ο χρόνος τα ξεκαθαρίζει όλα. Με το χρόνο θα καταλάβεις αν μετάνιωσε ή όχι για τα όσα σου έκανε, αν είναι καλύτερα μακριά σου και φυσικά θα έχεις καταφέρει να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου ακέραιη και δεν θα έχεις υποπέσει στον μικροπρεπισμό της εκδίκησης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να βλέπεις μετανιωμένο εκείνον που σε πλήγωσε στο παρελθόν. Αυτό και μόνο θα πρέπει να σου αρκεί. Ό,τι κάνει κανείς, του επιστρέφεται πίσω από το σύμπαν και με το πολλαπλάσιο μάλιστα.

Φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό σου και την καλή σου διάθεση, κάνε τη ζωή σου και να θυμάσαι πάντα ότι ρόδα είναι και γυρίζει. Όλα περνούν κάποια στιγμή και τελικά αυτό που μένει είναι να ξέρεις ότι μετά την απώλειά του, εσύ έκανες μονάχα βήματα προς τα μπρος και έρχεσαι όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση της ευτυχίας και της επιτυχίας.

Πηγή: Θεώνη Σταματοπούλου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds