Θέατρο

Η «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά συνεχίζει στο θέατρο «Μεταξουργείο» | Από 20/12 και για 4 παραστάσεις

By  | 

Έγραψαν για την παράσταση
Τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης, κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία, υπογράφει η Άννα Βαγενά. Βαθμολογώντας δε και τα τρία, δεν ξέρεις πού να βάλεις 10, πού 10’ και πού 10’’. Μονόλογος, λέει, η Λωξάντρα. Πείτε μου τώρα εσείς γιατί εγώ έβλεπα δύο εκπληκτικές γυναίκες πάνω στη σκηνή.
Τη Λωξάντρα και την Άννα Βαγενά.

Τάκης Γιαννούτσος, Pepper

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει ως τώρα για τη φετινή σεζόν είναι αυτή της “Λωξάντρας” της Μαρίας Ιορδανίδου, με την σπουδαία Κυρία του θεάτρου Άννα Βαγενά στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Γιώργος Λιναρίτης, Art Magazino

Η πιο τρυφερή, η πιο ταιριαστή παράσταση για τις γιορτινές ημέρες

Αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της για τη φετινή σεζόν στο θέατρο Αλάμπρα, η «Λωξάντρα» συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο «Μεταξουργείο». Η Άννα Βαγενά, σ’ ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, μας ταξιδεύει στην Πόλη, στα ήθη και τα έθιμα των Ρωμιών, τότε που οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν ζωντανές, οι οικογένειες συναντιόντουσαν στις γιορτές και γλεντούσαν όλοι μαζί. Στην Πόλη, όπου έζησε η θρυλική Λωξάντρα, μια άξια και πολύ δυναμική γυναίκα.

«Λωξάντρα»
Μονόλογος βασισμένος στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου
Ερμηνεία: Άννα Βαγενά
Από Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου ‘23 και κάθε Τετάρτη έως 10 Ιανουαρίου ‘24 στις 19:30
Στο θέατρο «Μεταξουργείο»
Προπώληση: https://t.ly/YcKse

Ένας συγκλονιστικός μονόλογος
Η «Λωξάντρα», ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, διαβάστηκε με πάθος από πολλές γενιές Ελλήνων, ενώ έγινε σήριαλ για την ελληνική τηλεόραση με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Βαλάση. Το 2016 η Άννα Βαγενά διασκεύασε το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου και από τότε το παρουσιάζει προσφέροντας ρίγη συγκίνησης σε χιλιάδες θεατές.

Η Λωξάντρα, πρόσωπο υπαρκτό, έζησε στην Κωνσταντινούπολη από το 1824 που γεννήθηκε, έως το 1914 που πέθανε. Μέσα από τη ζωή της, βλέπουμε στην παράσταση, το ήθος και τον πολιτισμό των Ρωμιών της Πόλης, τότε που κυριαρχούσαν σε αυτήν.
Ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, την Κωνσταντινούπολη εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν ειρηνικά. Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας.

Μια παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία και τρυφερότητα. Με πλούσια σκηνικά και υπέροχες μουσικές και τα τραγούδια επιλεγμένα από τον Λάμπρο Λιάβα.

Μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην πορεία της παράστασης, η 6η Οκτωβρίου του 2016 όταν και παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη στον πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Παναγιότατος τίμησε με την παρουσία Του την παράσταση και στο τέλος της βραδιάς εκφώνησε λόγο, όπου, μεταξύ άλλων, είπε: «Κυρία Βαγενά, επί δύο ώρες κρεμόμασταν από τα χείλη σας».

Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή, σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Στο ρόλο της Λωξάντρας η Άννα Βαγενά
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου- We Will

Πότε: Από Τετάρτη 20/12/2023 και κάθε Τετάρτη έως 10/01/2024 στις 19:30
Πού: Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5234382
Εισιτήρια: Από 18 € (γενική είσοδος), 15 € (μειωμένο)
Προσφορά προπώλησης (έως 20 Δεκεμβρίου): 12 €
Προπώληση: More.com και στο ταμείο του θεάτρου
Διάρκεια: 90’ (με διάλειμμα)

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds