Γέφυρα πολιτισμού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

By  | 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σπουδαία επιστημονική Ημερίδα στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00, την οποία διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες και καταστροφικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι το 35% των γυναικών έχουν πέσει θύματα βίας σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ποσοστό που σε ορισμένες χώρες το φθάνει το 70%. Ως εκ τούτου, για την αντιμετώπισή της απαιτείται παγκόσμια και συνεχής συμμετοχή σε όλες τις χώρες και περιοχές. Ο Τομέας Κοινωνικής Προνοίας του Ε.Ε.Σ. υλοποιεί μια σειρά από δράσεις ειδικά αφιερωμένες στο γυναικείο πληθυσμό, με στόχο την προστασία, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Περισσότερα για τις δράσεις του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας εδώ: http://www.redcross.gr/files/athina_261023.pdf

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ενημέρωση της κοινωνίας για ένα φλέγον ζήτημα αφετέρου να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των αρμόδιων Φορέων για τις ολέθριες συνέπειες στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή των ανθρώπων.

Στην ημερίδα του Ε.Ε.Σ. θα συμμετάσχουν οι διακεκριμένοι ομιλητές:

  1. Ιατροδικαστής, Καθηγήτρια ΑΠΘ, Διευθύντρια του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ, Dr. Λήδα Κοβάτση
  2. Ψυχολόγος ΕΛΑΣ, Dr. Απόστολος Καλιαμπός

hellenicredcross #redcross

ifrc #icrc #volunteers #εθελοντές

Θεσσαλονίκη

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds