Πρόσωπα

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΚΑΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟΣ PERFORMER

By  | 

Ο Σταμάτης Πακάκης είναι ένας πολύπλευρος performer που συνδυάζει στις δουλειές του το θέατρο, τη μουσική και την κινησιολογία. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως κειμενογράφος και σκηνοθέτης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ενώ έχει καταγωγή από την Ρόδο.  Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. καθώς και διπλωματούχος Μονωδίας και Κλασσικής κιθάρας, πτυχιούχος Ανωτέρων Θεωρητικών της μουσικής (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα),  Ενοργάνωσης Μπάντας και Μουσικοπαιδαγωγικών Συστημάτων καθώς και κάτοχος Diploma Performance in Music Theater, Popular Vocals, Classical Singing του L.C.M. και κάτοχος επιμόρφωσης στο Μουσικό Θέατρο G.S.A.

Έχει κατορθώσει να συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της Μουσικής και της Θεατρικής σκηνής της χώρας μας (Κ. Ρήγο, Γ. Σκουρλέτη, Ι. Σιδέρη, Δ. Μαραμή,  Θ. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσα, Ευριδίκη, Κ. Σταμουλάκη, Κ. Ρουγγέρη, Γ. Πέτρου, Γ. Κουμεντάκη, Θ. Μουμουλίδη, Θ. Γλυνάτση, Α. Γεωργακάτο, Α. Ευκλείδη, Θ. Εσπίριτου, Χρ. Θεοδώρου, Α. Μαυρόγιαννη, Χ. Γωγιό κ.ά.) καθώς και να εργαστεί σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εναλλακτική Σκηνή της  Ε.Λ.Σ., Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Badminton, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Skrow Theater, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Θέατρο Άνεσις, Θέατρο Ακροπόλ, Θέατρο Ολύμπια, Παλλάς, Θέατρο Faust κ.ά.).  Είναι έκτακτος συνεργάτης των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της ΕΡΤ (τενόρος). Έχει ερμηνεύσει ρόλους τενόρων Ελληνικής, Γαλλικής και Γερμανικής οπερέτας. Επίσης έχει συνεχή παρουσία στο ελεύθερο θέατρο. Από το 2018 ξεκίνησε να παρουσιάζει προσωπικές του δημιουργίες, το μουσικοθεατρικό του έργο με τίτλο «ΜΑΝΑ» που κυκλοφόρησε σε βιβλίο με CD (Εκδόσεις i-Write, Σεπτέμβριος 2018) και ανέβηκε στο θέατρο Faust (2018) και την κοινωνική κωμωδία «550» (Faust 2019-20), όπου υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία. Σκηνοθέτησε το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» (Faust 2020). Το 2021 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά «186η Σεπτεμβρίου» όπου δίνει τη φωνή του. Τέλος είναι ιδρυτικό μέλος της Pink Unicorn Productions με την οποία παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική κωμωδία «Τελενοβέλα» (Faust 2023), σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds