ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λίβανος: Η Ελληνική Πρεσβεία καλεί τους επισκέπτες να εγκαταλείψουν τη χώρα

By  | 

Να αναχωρήσουν από τον Λίβανο καλεί τους Έλληνες επισκέπτες η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό.


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό με την οποία καλεί τους Έλληνες επισκέπτες να αποχωρήσουν από τον Λίβανο καθώς, όπως επισημαίνει, η κατάσταση στην περιοχή είναι «διαμορφούμενη».

Η ανακοίνωση αφορά μόνο τους Έλληνες επισκέπτες και όχι τους μόνιμους κατοίκους. Σε παρόμοιες συστάσεις οδηγήθηκαν και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας, στο φόντο της όξυνσης της σύγκρουσης μεταξύ της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και του στρατού του Ισραήλ (IDF), στο φόντο της ευρύτερης σύγκρουσης Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Βηρυτό

Λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή, η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό συνιστά στους έλληνες επισκέπτες μη μόνιμους κατοίκους Λιβάνου όπως αναχωρήσουν από τη χώρα.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας έρχεται μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στο Ισραήλ.

Σε παρόμοιες συστάσεις οδηγήθηκαν και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας.

Τα τρία έθνη εξέδωσαν ανακοινώσεις την Πέμπτη, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να ανταλλάσσουν πυρά με ένοπλες ομάδες στο νότιο Λίβανο, όπου η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Χεζμπολάχ είναι η κυρίαρχη δύναμη.

Πηγή: www.rosa.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds