ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Περιφέρειας Αττικής

By  | 

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια μέσω του πολιτισμού ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Αττικής και συνολικά της χώρας μας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διεξαγωγή του πρώτου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (Interbalkan Festival of Ancient Drama) της Περιφέρειας Αττικής, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου, στο κατάμεστο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού».

Ο κόσμος της Αττικής υποδέχθηκε με θερμή ανταπόκριση τον νέο αυτό διεθνή καλλιτεχνικό θεσμό που ιδρύεται σε ετήσια βάση με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, καταχειροκροτώντας τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Κροατία, οι οποίες και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές.

Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στην εξωστρέφεια μέσω του πολιτισμού ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Αττικής και συνολικά της χώρας μας. Η καθιέρωση του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος αποτελεί ένα γεγονός και ένα θεσμό ο οποίος θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Στη συνέχεια συνεχάρη  την Προέδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Μαίρη Βιδάλη επισημαίνοντας ότι η ιδέα της διεξαγωγής ενός τόσο σημαντικού φεστιβάλ στη χώρα μας και η επιτυχία της διοργάνωσής του, οφείλονται στην έμπνευση και τον διαρκή αγώνα που έδωσε ή ίδια και οι συνεργάτες της.

Τον θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga, η Πρέσβειρα του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα Ana Vukadinović, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κροατίας στην Ελλάδα Goran Prokopec και από την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Ελλάδα ο Murat Ozdemir.

Την παράσταση «Αισχύλου, Ευμενίδες» σε νέα μετάφραση Λέανδρου Πολενάκη και σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά προλόγισε ο Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Άγις Μαρίνης.

Την παράσταση «A Trojan Woman», σε διασκευή Sara Farrington και συσκηνοθεσία Ana Veselic & Meghan Finn προλόγισε ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Άρης Ασπρούλης.

Την παράσταση «Ευριπίδη, Εκάβη» σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι προλόγισε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Σίσσυ Παπαθανασίου.

Την παράσταση «Η εκδίκηση της Μελιτώς» σε κείμενο-σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή προλόγισε ο ποιητής, κριτικός και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος  Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας.

Links με ενδεικτικές κριτικές

https://www.facebook.com/batsikanisnikos/posts/pfbid0294bkyRTSBGGWkYueURKv33uTm3pPzpmzvMxFmftr4xHqRRfVQTFgkqtks4iuetnyl

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds