ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά παρουσίασε το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού που ξεκινά Τετάρτη 12 Ιουλίου με μουσική εκδήλωση στην κορυφή του βουνού. Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Έλενα Παπαρίζου, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές ποιοτικής μουσικής Όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

By  | 

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στις 6/7 στο Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, παρουσίασε το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού που ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου με μουσική εκδήλωση στην κορυφή του βουνού.

Φέτος το Φεστιβάλ Πεντελικού θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους:

  • 1η από 12/7 μέχρι 28/7 και
  • 2η από 30/8 μέχρι και 9/9

Συνολικά περιλαμβάνονται 15 εκδηλώσεις.

Η πρώτη από αυτές θα γίνει στην κορυφή του Πεντελικού Όρους, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Πεντέλης. Τρεις θα γίνουν στον αρχαιολογικό χώρου του Αρχαίου Λατομείου και μία στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές ποιοτικές εκδηλώσεις που καλύπτουν όλες τις καλλιτεχνικές εκφράσεις και είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 12.07.23 | Κορυφή Πεντελικού Όρους:

Μουσική χωρίς Σύνορα. Ένα πρόγραμμα με αγαπημένες διεθνείς επιτυχίες και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια ερμηνεύουν οι Στέλιος Καρπαθάκης και Λένα Βασιλειάδη.

Πέμπτη 13.07.23 | Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων. Αυθεντικές διαχρονικές μελωδίες που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή. Συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, όπως Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου κ.ά., ερμηνεύουν η Δώρα Λοΐζου και ο Μανώλης Σκουλάς.

Παρασκευή 14.07.23 | Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Μουσική εκδήλωση «Φωνής έλευση» Ο Παναγιώτης Τερζάκης, σε ένα συγκινησιακό μουσικό ταξίδι-ωδή στη δημοτική μας παράδοση, εμπλουτισμένο με διεθνείς μελωδίες μέσα από μία σύγχρονη ματιά.

Σάββατο 15.07.23 | Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Ο Γιάννης Χατζηλοΐζου και η Ορχήστρα του παρουσιάζουν ειδικό αφιέρωμα στο Διαχρονικό Ελληνικό Τραγούδι σε συνθέσεις

Τρίτη 18.07.23 | Μονή Πεντέλης

Μουσική Παράσταση «Ο Τελευταίος Παλαιολόγος». Από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 19.07.23 | Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» (Οπερέτα) Από την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΡΤ

Σάββατο 22.07.23 | Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

“Νεφέλες” του Αριστοφάνη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Θεατρική παράσταση για γονείς και παιδιά

Κυριακή 23.07.23 | Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης

Συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο, ερμηνεύουν Μίλτος Πασχαλίδης και Ηρώ Σαΐα

Παρασκευή 28.07.23 | Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Οπερέτα “Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη

Τετάρτη 30.08.23 |Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Συναυλία “Τα δειλινά του κόσμου” με τους Χρήστο Θηβαίο και Παναγιώτη Μάργαρη

Παρασκευή 01.09.23 |Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης

Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Συναυλία Χορωδίας ΕΡΤ

Σάββατο 02.09.23 |Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης

Ελευθερία Αρβανιτάκη – Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Δευτέρα 04.09.23 | Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Ρεσιτάλ Πιάνου από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, Μάριο Παντελιάδη

Παρασκευή 08.09.23 | Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Θεατρική Παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου

Μία παράσταση υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Σάββατο 09.09.23 | Πλατεία Νέας Πεντέλης

Συναυλία με την Έλενα Παπαρίζου

Το 2ο φεστιβάλ Πεντελικού συνδιοργανώνεται από το Δήμο Πεντέλης και το Δήμο Αθηναίων, με υποστήριξη από την Περιφέρεια Αττικής.

Γίνεται και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Μεγάλος χορηγός είναι η ΔΕΗ και χορηγοί οι εταιρίες ΜΕΓΑ, Flexopack, Polygreen, Μεσόγειος.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά κατά την παρουσίαση του προγράμματος τόνισε:

«Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων διοργανώνουν και φέτος το Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους. Είναι μια κοινή προσπάθεια να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας, από τους αρχαίους χρόνους ως τη σύγχρονη εποχή, προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε φέτος και την Περιφέρεια Αττικής για τη βοήθειά της.

Φέτος εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας και διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε εμβληματικά τοπόσημα, ξεκινώντας από την κορυφή του βουνού της Πεντέλης, συνεχίζουμε στο Αρχαίο Λατομείο δίπλα στην οδό Λιθαγωγίας, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και στη Μονή Πεντέλης.

Συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, έχετε την ευκαιρία να  γνωρίσετε τοποθεσίες μοναδικού φυσικού κάλλους, τοποθεσίες με ιστορική σημασία και να παρακολουθήσετε ποιοτικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό».

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη στο χαιρετισμό της σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πεντέλης ως αρμόδιος αυτοδιοικητικός φορέας για άσκηση πολιτιστικής πολιτικής υλοποιεί θεσμούς και προγράμματα για να οδηγήσει την κοινωνία σε πολιτισμική εξέλιξη και να προωθήσει υψηλές καλλιτεχνικές αξίες.

Το Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, κορυφαίος θεσμός του Δήμου μας, αναδεικνύει τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό παρουσιάζοντας εμφατικά το απόθεμα της υλικής και άυλης πολιτισμικής μας κληρονομιάς αφήνοντας ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα από τις ιστορικές μας μνήμες και επιρροές.

Με ιδιαίτερη χαρά φέτος ανέλαβα το σχεδιασμό και διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους δημιουργώντας ένα πρόγραμμα γεμάτο δυναμισμό και πλουραλισμό, εξωστρέφεια και αισιοδοξία που με όχημα την Τέχνη θα μας προσφέρει μοναδικές καλλιτεχνικές εμπειρίες».

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η οποία εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στο χαιρετισμό της δήλωσε:

«Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη βρίσκομαι σήμερα εδώ στην παρουσίαση του προγράμματος του 2ου  Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους που πλέον αποτελεί θεσμό για τον Βόρειο Τομέα. Μια λαμπρή γιορτή που ενώνει την Αθήνα με την Πεντέλη ενώνοντας με μοναδικό τρόπο το παρόν με το μέλλον.

Εκ μέρους του Περιφερειάρχη,  θα ήθελα να συγχαρώ τη Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και όλους όσοι συνεργάστηκαν για να συνεχιστεί αυτό το Φεστιβάλ που αποτελεί μια μοναδική πολιτιστική πρωτοβουλία.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον πολιτισμό έμπρακτα, στηρίζουμε το Φεστιβάλ και φέτος με δύο παραστάσεις «Νεφέλες» και «Προμηθέας Δεσμώτης». Έτσι θα συνεχίσουμε μεταλαμπαδεύοντας στις επόμενες γενιές σπουδαία μηνύματα για τον πολιτισμό και την ιστορία μας».

Η χθεσινή εκδήλωση περιλάμβανε και ομιλία της πρυτάνεως του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγήτριας Χριστίνας Κουλούρη, με τίτλο «Φουστανέλες και χλαμύδες: το εθνικό πάνθεον ανάμεσα σε νίκες και ήττες», στην οποία ανέλυσε  το πως ορίζονται στη συνείδηση μας οι ήρωες κάθε ιστορικής περιόδου και πως η σύγχρονη ιστορία συνδέεται με την αρχαία μέσα από τα βασικά τους σύμβολα.

Η βραδιά έκλεισε με τη Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου, η οποία, ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας καθώς και συνθέσεις Χατζηδάκη και Θεοδωράκη.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds