Δήμος Κηφισιάς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ–ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

By  | 

Ο Δήμος Κηφισιάς μεριμνά και φέτος για την αντιμετώπιση των κουνουπιών με πρόγραμμα ελέγχου και καταπολέμησης κουνουπιών (προνυμφοκτονία),  σε κοινόχρηστους χώρους που έχει την ευθύνη τους.

Η αρμόδια Διεύθυνση ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος παρακολουθεί τα ευρήματα των δειγματοληψιών σε πιθανές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και σε συνεργασία με  εξειδικευμένη εταιρεία πραγματοποιούνται επεμβάσεις με εγκεκριμένα βιοκτόνα σκευάσματα, σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Τα σημεία στα οποία γίνονται επεμβάσεις είναι σε φρεάτια οδών, σε πάρκα, πλατείες καθώς και σε σημεία με στάσιμα νερά.

Η δράση αυτή του Δήμου Κηφισιάς γίνεται προσθετικά με τις αντίστοιχες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που είναι αρμόδια για τους ψεκασμούς των ρεμάτων.

Μέσω του προγράμματος πραγματοποιούνται εργασίες:

1. Εντομολογική επιτήρηση για την παρουσία προνυμφών και ακμαίων κουνουπιών και καταγραφή του πληθυσμού τους στις εστίες ανάπτυξης

2. Διενέργεια εφαρμογών σε εστίες όπου έχει καταγραφεί δραστηριότητα προνυμφών

3. Έλεγχος και εφαρμογές σε υδατοσυλλογές  που αποτελούν πιθανές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών

Καλούνται όσοι πολίτες έχουν εντοπίσει πιθανές εστίες (στάσιμα νερά κ.α.) σε δημόσιους χώρους να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2132007664.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds