Θέατρο

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

By  | 

«ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ»,
 
 του David Mamet
 
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ 
Παραστάσεις έως 30 Απριλίου 
 

Σκηνοθεσία Νικορέστης Χανιωτάκης
 
 
…με τους Γιάννη Μπέζο, Άρη Λεμπεσόπουλο,Μάκη Παπαδημητρίου, Θανάση Κουρλαμπά,
Γιάννη Δρακόπουλο, Γεράσιμο Σκαφίδα, Μάριο Μαριόλο
 
Ολοκληρώνονται στις 30 Απριλίου 2023 οι παραστάσεις για το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet «ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ» (Glengarry Glen Ross), σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.
Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το διάστημα 5-14 Μάϊου 2023,στο θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, στη Θεσσαλονίκη.
Το έργο, διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού,που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφείαενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης.
Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονταιποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις.Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτεροςένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν!
Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου,που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο»! Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουντα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσειη συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω».
Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά τουκαι δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος!
Το θεατρικό έργο του David Mamet διασκευάστηκε από τον ίδιογια τον κινηματογράφο το 1992, απαρτιζόμενο από ένα cast διάσημων  ηθοποιών (Al Pacino, Alex Baldwin, Jack Lemmon, Ed Harris, Kevin Spacey).  Η ταινία σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, απέσπασε δεκάδες βραβείακαι διακρίσεις χαρίζοντας στον Al Pacino μια υποψηφιότηταγια Oscar Β` Ανδρικού Ρόλου.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds