ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ

By  | 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, κάνει αφιέρωμα στον Τσεχικό Κινηματογράφο προβάλλοντας την  βραβευμένη ταινία  « Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν» του Jiri Menzel, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας.Θα βρίσκεται κοντά μας η Διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας κ. Lucie Kuligovȧ και συνεργάτες της.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

Δευτέρα, 23  Ιανουαρίου 2023

« Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν» του Jiri Menzel

Πρόκειται για μια ταινία ενηλικίωσης του νεαρού Μίλος, ο οποίος είναι υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού κατά την περίοδο της Γερμανικής  Κατοχής στην Τσεχοσλοβακία. Ο αθώος αυτός νέος ξεκινά ένα ταξίδι σεξουαλικής αφύπνισης και ωρίμανσης, το οποίο τελικά θα τον οδηγήσει σε μια ηρωική πράξη κατά των Ναζί.

Η ταινία υπήρξε η πιο αντιπροσωπευτική και πετυχημένη διεθνώς ταινία του τσέχικου νέου κύματος και πρωτοστάτησε στην ανανέωση μια ολόκληρης φιλμικής γλώσσας, αντισυμβατική τόσο σε γραφή, όσο και σε ισορροπίες ανάμεσα στην ένδοξη ιστορία μιας χώρας και το αντιηρωικό παρόν της.

Η ταινία κέρδισε το Oscar Καλύτερης Ξένης Ταινίας το 1968 και έκανε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Σκηνοθεσία: Jiri Menzel

Τσεχοσλοβακία /1966 /92’

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19

Είσοδος ελεύθερη

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds