Διάφορα

Από την Ιωνία στο…Ιόνιο

By  | 

Παρουσίαση βιβλίου στο Booking Hill

από τον Τάσο Κονιδ´αρη


Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Γραφή το μυθιστόρημα του Τάσου Κονιδάρη, με τίτλο“Από την Ιωνία στο Ιόνιο. Περπατώντας στο φως…”. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό 168 σελίδων από την Ιωνία στο Ιόνιο, από τη χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη στις γειτονιές της Κοκκινιάς του Πειραιά και τα ακρογιάλια της Λευκάδας, σε ένα ταξίδι στο Φως, εκεί όπου η ζωή κρατά τα ηνία και γράφει την Ιστορία αφηγούμενη το δικό της παραμύθι.

Το βιβλίο
Στα περίχωρα της Σμύρνης ζει ο Νικήτας με τον γιο του, τον Κωνσταντή και την ψυχοκόρη τους, την Παγώνα. Όλη του η ζωή περιστρέφεται γύρω από την καλλιέργεια καπνών, οικογενειακή παράδοση χρόνων. Όταν συνειδητοποιεί τον κρυφό έρωτα των δύο παιδιών, αποφασίζει να επέμβει και να παντρέψει τον γιο του με τη Μηλιά, κόρη εμπόρου από το Αϊδίνι, δίχως όμως να καταφέρει πραγματικά να σβήσει το πάθος μεταξύ τους. Ωστόσο, τα τραγικά γεγονότα της Σμύρνης και οι ανταλλαγές πληθυσμών θα ορίσουν για άλλη μια φορά τις ζωές και το πεπρωμένο των ηρώων.

Την ίδια περίοδο, ο Σπύρος ξεκινά από τη Λευκάδα τη δική του διαδρομή. Μια διαδρομή γεμάτη δύσβατα μονοπάτια που καλείται να περπατήσει μόνος, μέχρι να συναντήσει την ιστορία του…

Είναι η θέληση για ζωή ή μήπως ο θάνατος που φτιάχνει μονοπάτια και φέρνει τη λύτρωση στις καρδιές; Πόσο σκοτάδι μπορεί να αντέξει κανείς; Και η αγάπη; Πόσα μπορεί να υπομείνει η αγάπη για να στεφθεί νικήτρια στο τέλος;

Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του Τάσου Κονιδάρη, ο οποίος, έχοντας σπουδάσει χρηματοοικονομικά και ναυτιλιακά, στο παρελθόν έχει εργαστεί ως σύμβουλος λιμένων και λιμενικής πολιτικής στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ένωση Λιμένων Ελλάδας και ως σύμβουλος διοίκησης σε λιμενικούς οργανισμούς της χώρας. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Σαντορίνη με τη σύζυγο και την κόρη του.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds