ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Εμείς τρέχουμε ή περπατάμε ατομικά ή ομαδικά ΕΝΑΝΤΙΑ στον καρκίνο του μαστού.

By  | 

Greece Race For The Cure!!

Ο καρκίνος του μαστού πλήττει κάθε χρόνο 1.600.000 γυναίκες παγκόσμια.

Στην Ελλάδα αναφέρονται περίπου 7.772 νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 7 γυναίκες θα νοσήσει σε κάποια φάση στη ζωή της. Δυστυχώς αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

Οι επιπτώσεις είναι ψυχοσυναισθηματικές. Η πορεία μέσα από τις θεραπείες (χημιοθεραπείες, ακτινοβολίες) επώδυνη και ψυχοφθόρα. Η εικόνα του σώματος που διαταράσσεται από τις θεραπείες, η αβεβαιότητα αν υποχωρήσει ο καρκίνος ότι θα επανέλθει, οι ενοχές για την παθογένεια και την καθυστερημένη διάγνωση, η κατάθλιψη, η απομόνωση, ο πανικός και το άγχος, είναι οι συνήθεις επιπτώσεις.

Οι κοινωνικές επιπτώσεις είναι επίσης δραματικές. Η απομόνωση από το κοινωνικό περιβάλλον, ο στιγματισμός, ο παροπλισμός και η στασιμότητα στην ανέλιξη στην επαγγελματική ζωή με το πρόσχημα η μη περαιτέρω καταπόνηση των ασθενών.

Το κλειδί είναι η πρόληψη.

‘Αλλοτε από φόβο και άλλοτε από αμέλεια, αρκετές γυναίκες καθυστερούν σημαντικά την επίσκεψη στο γιατρό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο και να αντιμετωπισθεί με επιτυχία.

Εμείς οι γυναίκες που μας αγαπούν και αγαπάμε τους γονείς μας, τους συντρόφους μας, τα παιδιά μας, έχουμε υποχρέωση πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε αγάπη στον εαυτό μας.

Γι’ αυτό προλαμβάνουμε και ανιχνεύουμε έγκαιρα.

Γι’ αυτό και εμείς τρέχουμε ή περπατάμε ατομικά ή ομαδικά  ΕΝΑΝΤΙΑ στον καρκίνο του μαστού.

Τρέχουμε ή περπατάμε για σένα, για μένα, για όλους και όλες μας στις 2 Οκτωβρίου 2022 στο Ζάππειο και ενισχύουμε τον αγώνα των γυναικών που παλεύουν με τον καρκίνο και τον γυναικών που οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Συμμετέχουμε στο Greece Race for the Cure! Πάρε μέρος όπου και να’ σαι!!

Συμμετοχές στο https://www.raceforthecure.eu/el/Races/Race/Id/14

Γιατί ΜΑΖΙ είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού!

         Ράνια Νάκου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds