ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Αύριο Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. η 2η και τελευταία για φέτος εκδήλωση στο Αρχαίο Λατομείο με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ 1922 – 2022: Συμφωνικό Ρεμπέτικο, απ’ την Σμύρνη και την Πόλη, στον Πειραιά

By  | 

Μετά τη μαγευτική πρώτη παράσταση που έγινε την περασμένη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Λατομείο, την πρώτη που διοργανώθηκε σε αυτό το χώρο, ακολουθεί αύριο Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου η 2η και τελευταία στο χώρο αυτό στο πλαίσιο του 1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους,

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης και ώρα 8 μ.μ. η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει μία μουσική διαδρομή  από την Πόλη και τα παράλια της Μικράς Ασίας στον Πειραιά με ήχο συμφωνικό. Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα για συμφωνική επεξεργασία του Ρεμπέτικου με πίστη στην παράδοση.

100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Αραβίδη, συναντά για πρώτη φορά σε συμφωνική ενορχήστρωση τους πρόσφυγες συνθέτες του ρεμπέτικου σε μια μουσική διαδρομή από την Πόλη και τα παράλια της Μικράς Ασίας στον Πειραιά με ήχο συμφωνικό. Την προσαρμογή και την επεξεργασία έκανε ο μουσικολόγος και ενορχηστρωτής  Γιάννης  Μπελώνης.

Οι διοργανωτές προσκαλούν τους πολίτες να έρθουν στην εκδήλωση και να βιώσουν μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

Επισημαίνεται ότι απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση στο: https://penteli.intelliserv.gr/

Οδηγίες για την πρόσβαση στο χώρο του Αρχαίου Λατομείου και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί

Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο μέχρι το λατομείο Μαλτέζου, που βρίσκεται 2 χλμ μακριά στο δρόμο προς την κορυφή του βουνού, από τη διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου Κηφισιας με Νέα Πεντέλη που οδηγεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί θα υπάρχει χώρος στάθμευσης για το όχημα που θα σταθμεύει στο σημείο που θα υποδεικνύεται από τη Διοργανώτρια Αρχή. Συστήνεται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο 3-4 άτομα μαζί.

Μικρά λεωφορεία θα σας οδηγήσουν στο χωματόδρομο που οδηγεί στο χώρο της εκδήλωσης. Θα περπατήσετε στο χωματόδρομο περίπου 900 μέτρα, άρα πρέπει να έχετε άνετα επίπεδα υποδήματα.

Συστήνεται να έχετε μαζί σας μακρυμάνικο ένδυμα.

Συνίσταται η χρήση επιπλέον προσωπικού φωτισμού (φακού) κατά την επιστροφή.

Απαγορεύεται  ΑΥΣΤΗΡΑ το κάπνισμα και η χρήση οποιουδήποτε εύφλεκτου υλικού.

Παρακαλούμε θερμά τα ανεπιθύμητα αντικείμενα να τοποθετούνται αυστηρά και μόνο στα καλάθια απορριμμάτων.

Η Διοργάνωση θα παραλαμβάνει τους θεατές από το Λατομείο Μαλτέζου από τις 18:30 έως τις 19:15 αυστηρά.

Το φεστιβάλ Πεντελικού Όρους συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Αθηναίων και Πεντέλης.

Πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με την ευγενική χορηγία των ΔΕΗ, ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής, Polygreen Circular Economy Solutions και Flexopack Innovators Manufacturers Packaging Solutions.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και το 2ο Πρόγραμμα.

Για τις εκδηλώσεις της 2/9, της 4/9, της 7/9 και της 18/9 απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση στο: https://penteli.intelliserv.gr/

Πληροφορίες προγράμματος www.festivalpentelikou.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds