ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου η έναρξη των μουσικών παραστάσεων του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο «Κατίνα Παξινού»

By  | 

Γ. Πατούλης: «Μέσα από τον Πολιτισμό, προάγουμε τις αξίες του Ελληνισμού και αναδεικνύουμε πτυχές της ιστορίας μας»

Με ένα αφιέρωμα στη Μικρά Ασία και τα 100 χρόνια προσφυγικής ζωής ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος ο οποίος θα είναι ο μήνας της Μουσικής, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Θέατρο Κατίνα Παξινού. Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο ήταν αφιερωμένο στο θέατρο, ενώ το δεύτερο, το οποίο ολοκληρώνεται στις 2 Οκτωβρίου, είναι αφιερωμένο στη μουσική.

Η πρώτη μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χ. Ρώμα. Η μουσικoχορευτική παράσταση είχε τίτλο: «Μικρά Ασία – Τόπος Ελληνικός. 100 Χρόνια Προσφυγικής Ζωής».

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Δεμελή και τη διεύθυνση παραγωγής του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου Νάκου πραγματοποίησαν ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Μ. Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και τον Ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής.  Ερμήνευσαν η Σοφία Μάνου και ο Σταύρος Χαλιαμπάλιας. Την αφήγηση έκανε η Άννα Λιάμη. Συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και το Χορευτικό της Ακαδημίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Λυγκηστές».

Χαιρετίζοντας την έναρξη του μουσικού Φεστιβάλ Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και συγκινητικό να παρακολουθούμε μια τόσο μεστή μουσική παράσταση, παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η συγκεκριμένη παράσταση η οποία είναι αποτέλεσμα καλλιτεχνικής και δημιουργικής δουλειάς ανθρώπων της Εκκλησίας αποτελεί την απόδειξη ότι μέσα από τον Πολιτισμό, προάγουμε τις αξίες του Ελληνισμού και αναδεικνύουμε πτυχές της ιστορίας μας. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν εδώ σε αυτό τον εμβληματικό χώρο, το Θέατρο «Κατίνα Παξινού» προκειμένου να απολαύσουν τις συναυλίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με την επιμέλεια του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χ. Ρώμα και των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με βάση το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί προβλέπονται οι παρακάτω συναυλίες:

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη και την Deborah Mayers.

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη. Ένα μουσικό συναπάντημα από παραδοσιακό τραγούδι των Ελλήνων του Πόντου και το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου.

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Βάρα Νταγερέ». Μια μουσική παράσταση με τα ωραιότερα κλασσικά λαϊκά τραγούδια μεγάλων δημιουργών κι αναφορές στην παράδοση και το ρεμπέτικο. Ερμηνεύουν ο Μπάμπης Βελισσάριος, ο Δημήτρης Ρέππας και (φιλική συμμετοχή) η Στέλλα Καρύδα.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου: Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ή εμένα ή την άλλη» με τη Λένα Αλκαίου και τη Σοφία Βόσσου.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Μαρίνα Σάττι.

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Ταξίδι στο χρόνο» με την Τερέζα και τον Γιώργο Κατσαρό. Μαζί τους το συγκρότημα Latina Loca.

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης-Ωδή στους συνθέτες και στιχουργούς που έντυσαν τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με τους ήχους τους», με την Τίνα Τράκου και τον μαέστρο Νίκο Κρητικό.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία – Αφιέρωμα στο σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον «Ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης» που φέτος εορτάζονται τα 100 έτη από τη γέννησή του. Ερμηνεύει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Αφηγήτρια η Άννα Μπιθικώτση.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Εκεί που η πέτρα μαύρισε ανθίσαν μενεξέδες», με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Μάκη Ψαραδέλλη, την Σταυρούλα Εσαμπαλίδη και την Ελένη Καρακάση.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιώργο Περρή.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας, ο Άγγελος Θεοδωράκης και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Γιάννη Βαρδή, τον Γιώργο Λιανό και τη Μαρία Καρλάκη.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Άκη Δείξιμο και τον Κώστα Δόξα.

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Όταν ο Μίμης μαγεύει …». Ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Μίμη Πλέσσα.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Βιολέτα Ίκαρη, την Ιουλία Καραπατάκη κ.α..

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Ταξίδι στο Χρόνο», μια αναδρομή από τον ελληνικό κινηματογράφο και το ρεμπέτικο μέσα σε αυτόν. Ερμηνεύουν η Μαριαλένα Ροζάκη και ο Άρης Πλασκοβίτης.

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Με πινέλα και Χρώματα μόνο», με τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον ηθοποιό – ερμηνευτή Παναγιώτη Πετράκη. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φωκάς Ευαγγελινός.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την Αρτέμιδα Ματαφιά.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το νεανικό συγκρότημα Andronikos and the Band και στη συνέχεια με τους Peppers Beatles Tribute Band. Μία βραδιά γεμάτη rock αναμνήσεις αλλά και έντεχνο τραγούδι.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη.

Σάββατο, 1η Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Αγάπης Λόγια», με τη σολίστ υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Νιάρχου. Ένα μελωδικό ταξίδι με υπέροχα ακούσματα από την ελληνική οπερέτα και αγαπημένα τραγούδια των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Γιαννίδη. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «FolkieRockie. Από τη rock στην παράδοση», με το συγκρότημα Karmica και τον Γιώργο Παντερή. Guest ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds