ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη δρομολογείται η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

By  | 

Γ. Πατούλης: « Ένα από τα εμβληματικότερα Μουσεία της Αττικής θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, αντάξιο της ιστορίας του»  

Την ισχυρή πολιτική του βούληση να συνδράμει η Περιφέρεια στα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης κεντρικών χώρων του Πολεμικού Μουσείου, διατύπωσε ο Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Μουσείου Τ. Λιάσκο, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι δύο Αντιπρόεδροι του ΔΣ του Μουσείου Ν. Χιώνηςκαι Ι. Θεοδοσουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Λιάσκος ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τα έργα ανάπλασης που ήδη έχουν γίνει αλλά και σχεδιάζονται στους εξωτερικούς ανοικτούς χώρους του Μουσείου.

Ωστόσο επικαλούμενος και την ευαισθησία αλλά και την έμφαση που δίνει ο Περιφερειάρχης σε έργα ανάδειξης χώρων πολιτισμού, με κύριο παράδειγμα τη ριζική ανακαίνιση της Πινακοθήκης από την Περιφέρεια, εστίασε στη σημασία αποκατάστασης των κύριων χώρων του Μουσείου, με πρώτο το αμφιθέατρο και ζήτησε την υποστήριξή του.

Όπως μάλιστα του τόνισε έχουν ήδη ολοκληρωθεί κάποιες προμελέτες για τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στο χώρο του Μουσείου.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης και αφού υπογράμμισε την ιστορική και πολιτιστική σημασία του Μουσείου για την Αττική, του διαμήνυσε την πρόθεσή του να συνδράμει η Περιφέρεια, σε συνεργασία και με το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού,στα έργα ανακαίνισης και ανάδειξης, των οποίων, όπως ανέφερε, θα δρομολογηθεί ή ένταξη στο νέο Επιχειρησιακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027», το οποίο αναμένεται να εγκριθεί στο προσεχές διάστημα.

Επισημαίνεται πως ήδη έχουν δοθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, πόροι που ξεπερνούν τα 5.5 εκ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ψηφιοποίησης στο Πολεμικό Μουσείο.  

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει αποδείξει ότι επενδύει στην ανάδειξη εμβληματικών χώρων πολιτισμού της Αττικής μας. Θα συνδράμουμε στα έργα ανάπλασης του Πολεμικού Μουσείου με  πόρους από το νέο ΈΣΠΑ, τα οποία σε συνδυασμό και με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης αλλά  και ψηφιοποίησης που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020θα μεταμορφώσουν ένα από τα χαρακτηριστικότερα Μουσεία της Αττικής, σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

Με τη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού, όπως είναι η Πινακοθήκη, το Ωδείο Αθηνών, το παλαιό  Μουσείο της Ακρόπολης αλλά  και ο περιβάλλων αρχαιολογικός χώρος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώνουμε εμβληματικά τοπόσημα της Αττικής μας δημιουργώντας μία πολιτιστική διαδρομή, αντάξια της ιστορίας και του πολιτιστικού αποτυπώματος της Αττικής μας. 

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds