Διάφορα

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

By  | 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς καλλιτέχνες. Μητέρα της η γνωστή ηθοποιός Βίλμα Τσακίρη και πατέρας της, ο επίσης γνωστός ηθοποιός, Γιάννης Ευαγγελίδης. Η Καλλιόπη έχει επίσης έναν αδελφό, τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη. Μεγάλωσε μέσα σε μια αγαπημένη οικογένεια όπου μόνο όμορφες στιγμές έχει να θυμάται. Ήταν καλή  μαθήτρια και πέρασε με επιτυχία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών όπου φοίτησε. Μέσα της όμως υπήρχε το γονίδιο του ηθοποιού, δικαιολογημένα άλλωστε με τέτοιες καταβολές! Λίγο καιρό μετά αποφάσισε να ακολουθήσει την ηθοποιία και ξεκίνησε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε λίγα χρόνια μετά. Πρώτη της φορά στο θεατρικό σανίδι ήταν το 1992 με τον θίασο του Γιώργου Κιμούλη στο έργο ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ. Ακολούθησε το μιούζικαλ SWEET CHARITY στο θέατρο Παρκ. Το 1995 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο πρωταγωνιστώντας σε δύο ιστορίες της σειράς μυστηρίου της ΕΤ1 ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ.

Η κόρη του «Γιάγκου Δράκου» ήταν ο ρόλος που την καθιέρωσε στην ελληνική τηλεόραση

Συμμετείχε σε διάφορες σειρές αλλά αυτή που την θυμόμαστε όλοι είναι Η ΛΑΜΨΗ ως κόρη του Γιάγκου Δράκου, όπου παρέμεινε για επτά συνολικά χρόνια μέχρι και τον ενδέκατο κύκλο και έπαιξε σε περισσότερα από 1.100 επεισόδια.

Μετά από ένα χρόνο διακοπής λόγω της γέννησης του πρώτου της παιδιού, επέστρεψε στην τηλεόραση με την κωμωδία ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ στο MEGA κατόπιν στον ΑΝΤ1 με την σειρά ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ και ακολουθούν και άλλες σειρές μέχρι το 2006.

 ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ Η… ΑΙΤΙΑ

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως… «ερωτική μετανάστης» γιατί, αφού γνώρισε τον σύζυγό της αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στις Σέρρες (τόπο καταγωγής της) όπου ζει ως σήμερα μαζί με τα τρία τους παιδιά, που είναι και η βασική κινητήριος δύναμή της.

Παρόλα αυτά, παραμένει αεικίνητη και δεν επαναπαύεται ποτέ! Από το 2007 άρχισε να συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και διετέλεσε πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών από το 2007 έως το τέλος του 2010.  Ασχολήθηκε και με το ραδιόφωνο  παρουσιάζοντας εκπομπές. Το 2014 επέστρεψε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την ιδιότητα πια του ηθοποιού με τον μονόλογο «Φύλλα της» του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μέντη.  Από τότε παρέμεινε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με πολλές συνεργασίες τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης. Τη σεζόν 2015-2016 έπαιξε ξανά στο θέατρο στην παράσταση Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Από το 2018 ανέλαβε καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Είναι 10 χρόνια υπεύθυνη της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με τρία τμήματα επιμορφούμενων.

Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ

Παραμένει, εκτός από δυναμική και πολύ όμορφη γυναίκα, ένα άτομο που δεν σταματάει να εξελίσσεται και να προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο όχι μόνο για εκείνη και την οικογένειά της αλλά και για τον τόπο της καθώς ασχολείται με τα κοινά. Συνεχίζει να σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου

Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις. Παραμένει απλή και ανθρώπινη με βλέμμα πάντα καθηλωτικό καθώς διαθέτει από τα πιο όμορφα και μεγάλα εκφραστικά μάτια που πέρασαν από την ελληνική τηλεόραση συνεχίζοντας να

ξεχωρίζει για την ποιότητά της και το ήθος της ως άνθρωπος αλλά και ηθοποιός.

Αυτή την χρονική περίοδο παίζει στην παράσταση

«Από Θέση Ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου» σε Σύλληψη – Σκηνοθεσία : Ένκε Φεζολλάρι », η οποία απέσπασε σπουδαίες κριτικές και θα παρουσιαστεί  στην Αθήνα για δυο παραστάσεις , την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΒΕΑΚΕΙΟ και  το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ).

Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά, με την συμμετοχή των σπουδαίων καλλιτεχνών: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα και  Καλλιόπη Ευαγγελίδου.


*Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Κ. Ευαγγελίδου για τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε από το προσωπικό της αρχείο καθώς και για την άδεια που μας έδωσε να τις δημοσιεύσουμε.**Για τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου έχει δοθεί ειδική άδεια από την κ. Ευαγγελίδου και απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση χωρίς την αναφορά στην πηγή.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds