ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Έργα και υποδομές που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης Τ. Μαυρίδη”

By  | 

Η πορεία υλοποίησης έργων και υποδομών που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τις κοινωνικές δομές, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης και Γενικό Γραμματέα της ΠΕΔ Αττικής Τάσο Μαυρίδη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, του Προϊστάμενου Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλου και υπηρεσιακών στελεχών, έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, για τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο, τις παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης και δράσεων ανακύκλωσης.

Το ΚΑΠΗ το οποίο χρηματοδοτείται από  την Περιφέρεια αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας της Περιοχής Κάτω Πεύκης, είναι συνολικού εμβαδού 400 τετραγωνικών μέτρων και σύμφωνα με την μελέτη έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, το οποίο ανακατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Ο Γ. Πατούλης και ο κ. Μαυρίδης συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθούν στο συγκεκριμένο χώρο αθλητικές δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα καθώς και ενθάρρυνσης των νέων και του συνόλου των πολιτών να αθληθούν. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθεί και η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές τις δράσεις και παλαίμαχων αθλητών. Επίσης στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης θα υλοποιηθεί ειδική δράση για τα βιοαπόβλητα και την ανακύκλωση υλικών σε σχολεία του δήμου. Τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα υλοποίησης έργων συντήρησης τοπικών οδών, η δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων, η ανάπλαση πλατειών, η  ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η δημιουργία υποδομών καθώς και η χρηματοδότηση για την ανέγερση κοινωνικών δομών, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.  Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η άθληση καθώς και οι δράσεις για τη στήριξη της τρίτης ηλικίας είναι στις προτεραιότητες μας. Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες κοινωνικές δομές οι οποίες προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες των νέων, των ανθρώπων του μόχθου και της Τρίτης ηλικίας. Σε στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή και τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να αποκτήσουν οι πολίτες της Αττικής μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τους συνεργάτες του, τόσο για τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και αφορούν σημαντικές υποδομές, όσο και για τη δυνατότητα προγραμματισμού επιπλέον έργων. Μετά τις σχολικές μονάδες που εντάχθηκαν στα ΠΕΠ της Περιφέρειας και μέσω αυτών θα αποπερατωθούν τα σχολεία στο Ηλιακό Χωριό και θα κατασκευαστεί το 6ο Νηπιαγωγείο, η Περιφέρεια προχωρά και στη χρηματοδότηση ενός πολυαναμενόμενου έργου για την Τρίτη Ηλικία, αυτό της ανέγερσης του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, σε οικόπεδο που μας παραχώρησε ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Και φυσικά συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια σε μια σειρά από περιβαλλοντικά, αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα και θέματα υποδομών.»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds