ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΔΥΟ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ 31.3.2022 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1.4.2022

By  | 

Aγαπητοί συμπολίτες και μέλη της Σχολής Γονέων Βριλησσίων,

Καθιερώνουμε από αυτόν τον μήνα και μέχρι το τέλος του έτους με την ευγενή προσφορά του Πανελληνίου Συλλόγου Αριστοτελικής και Περιβαλλοντικής Αγωγής Νηπίων και Νέων (ΠΑΣΑΠΑΝ) μία σειρά δωρεάν επιμορφωτικών διαδικτυακών διαλέξεων-συζητήσεων σε πλατφόρμα ΖΟΟΜ, που θα πραγματοποιούνται ημέρα Πέμπτη(απόγευμα) και θα αφορούν κοινωνικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Οι διαλέξεις αυτές θα δοθούν από μέλη της ακαδημαικής κοινότητας με μεγάλη σχετική εμπειρία και γνώσεις.

Αρχίζουμε από την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, ώρα 6.30 μ.μ.με θέμα   “Ο ΛΟΓΟΣ για το Νερό και του νερού τα παραμύθια” 

Τα καύσιμα και η ενέργεια δεν είναι το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη μας. Το ΝΕΡΟ έχει την πρώτη θέση για την ζωή μας και η κατάλληλη σχετική διαπαιδαγώγιση των παιδιών μας είναι “εκ των ων ουκ άνευ”, αφού βεβαίως εμείς ως γονείς και εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πως πρέπει αυτό το αγαθό να προστατεύεται και όχι μόνον να εξοικονομείται, καθώς και ποιά είναι τα σχετικά δικαιώματα μας από την πολιτεία και τους θεσμούς της.

Η Δρ. Αγγελική Καλλία -Αντωνίου Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικού Δικαίου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησηςκαι επί 20-ετία στέλεχος της Ευρωπαικής Ένωσης στις Βρυξέλλες, μας κάνει την τιμή να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις της επ΄αυτού, στα πλαίσια του “Αφιερώματος στον Λόγο”του συλλόγου ΠΑΣΑΠΑΝ, που προσφέρεται δωρεάν σε όλους, καθώς και στην Σχολή Γονέων Βριλησσίων.

Επίσης σε όσους παρακολουθήσουν την διαδικτυακή διάλεξη, θα μοιραστεί ηλεκτρονικώς μία συλλογή απόεπιλεγμένα κείμενα τεκμηρίωσης, σχετικώς με την Ελληνική Μυθολογία για το νερότων θαλασσών, ποταμών, λιμνών και πηγών, που μπορούν να αξιοποιήσουν διδακτικώς προς τα παιδιά τους, μορφώνοντας τα σε ένα τόσο ενδιαφέρον χρήσιμο και γοητευτικό θέμα.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠΑΝ Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά Μηχανικός Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγός.

Η ομιλία – συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακώς με ΖΟΟΜ, στον σύνδεσμο που βλέπετε παρακάτω:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΖΟΟΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΞΗ

ΕΦΗ ΒΑΛΙΑΝΤΖΑ-ΑΦΤΙΑ is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/2775658698?pwd=TFVsRTcwRUQ2ZDROL0gvMng2L1VrUT09

Meeting ID: 277 565 8698

Passcode: 4EmnYg 

    Β. Αρσένη-Λάμπρου

           ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ 

ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

& ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds