ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου συμμετείχε η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά. Ομόφωνη αρνητική απόφαση του ΚΑΣ για το θέμα της προσπάθειας επαναλειτουργίας λατομείου στο Πεντελικό

By  | 

ο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) κατά την χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την επιχειρούμενη παρέμβαση ιδιωτών να λειτουργήσουν ξανά λατομείο στην Πεντέλη. Στη συνεδρίαση συμμετείχε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά που τοποθετήθηκε για το θέμα.

Η Δήμαρχος κατέδειξε ότι η επιχειρούμενη παρέμβαση των ιδιωτών, γίνεται σε πλήρη αντίθεση με όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας του Πεντελικού. Η παρέμβαση των ιδιωτών στοχεύει σε εξόρυξη μαρμάρου, κάτι που απαγορεύεται ρητά στη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα η προσπάθεια της εταιρίας κατά τη Δήμαρχο γίνεται με ύπουλο τρόπο, αφού προσπαθεί να αδειοδοτηθεί με μικρότερες μελέτες για μικρότερες εκτάσεις, ώστε να μην φτάσει σε επίπεδο περιβαλλοντικής αδειοδότησης Α1, που θα απαιτείται Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), ενώ στην πραγματικότητα ανήκει στην κατηγορία αυτή.

Η Δήμητρα Κεχαγιά υπενθύμισε επίσης τις πρόσφατες κατηγορηματικές τοποθετήσεις της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά για το θέμα, τους οποίους και ευχαρίστησε για τις ξεκάθαρες θέσεις τους, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στις κοινές συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Πεντέλης και των όμορων Δήμων Διονύσου, Κηφισιάς και Μαραθώνα.

Τέλος επισήμανε ότι πριν λίγο καιρό είχε εγκριθεί από το ΚΑΣ το σχέδιο που έχει υποβάλει ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος για την ανάπλαση του Πεντελικού. Μάλιστα ανέφερε ότι εγκρίθηκε πρόσφατα η χρηματοδότηση των μελετών για την υλοποίηση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αναβάθμισης του βουνού.

Κλείνοντας την παρέμβαση της, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ζήτησε τη απόρριψη κάθε προσπάθειας για επαναλειτουργία λατομείου στο Πεντελικό βουνό, λέγοντας:

«Είναι κάτι που έχουμε αφήσει πίσω στο παρελθόν και πρέπει να δούμε τα ανενεργά λατομεία με ένα άλλο βλέμμα και να τα αναπλάσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποβεί προς όφελος του Πεντελικού Όρους».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds