ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Διαλέξεις για την Επανάσταση φιλοξενήθηκαν στις Βραδιές Πολιτισμού 2021

By  | 

Oι “Βραδιές Πολιτισμού 2021” που διοργάνωσε το ΠΕΑΠ στο Άλσος Βαρβαρέσου, δεν είχαν στο πρόγραμμά τους μόνο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων ήταν τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και σε αυτό το πλαίσιο πέραν των εκδηλώσεων συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα δύο διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος εξ αυτών ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, που πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα: «200 χρόνια αυτοσυνειδησίας: Γιατί πολεμήσαμε και τι επιτύχαμε». Ο δεύτερος ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Α. Κούκης που μίλησε για τη «Δύναμη της Αντοχής». Αμφότεροι οι ομιλητές παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της Επανάστασης του `21 με απλό και εύληπτο τρόπο και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, που βρέθηκε στο Άλσος Βαρβαρέσου.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Crescendo” παρουσίασε τη βυζαντινή μελωδία του Αντίοχου Ευαγγελάτου, ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, overture Εθνικού Ύμνου του Νικόλαου Μάντζαρου και ορχηστρικές παραλλαγές τραγουδιών με στίχους που αφορούν στην Ελληνική Επανάσταση. Το κουαρτέτο επίσης εντυπωσίασε με την καλλιτεχνική του αρτιότητα και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds