Δήμος Κηφισιάς

Urban GreenUP Project – «Κάθετοι Κήποι» (Vertical Greening)

By  | 

Urban GreenUP Project – «Κάθετοι Κήποι» (Vertical Greening)

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετείχε στο 1o εκπαιδευτικό σεμινάριο του προγράμματος Urban GreenUP Project που επικεντρώθηκε στους κάθετους κήπους (Vertical Greening), με ιστορίες από το Βαγιαδολίδ και τη Σιγκαπούρη.

Η σειρά σεμιναρίων του Urban GreenUP επικεντρώνεται στην ανταλλαγή ιστοριών από πόλεις σχετικά με την εφαρμογή διαφορετικών λύσεων βασισμένων στη φύση (Nature Based Solutions), με τη συμμετοχή μιας πόλης εταίρου από το Urban GreenUP Project και μιας εξωτερικής πόλης που ξεχωρίζει ως διεθνές σημείο αναφοράς στην απασχόληση τέτοιων ειδικών τύπων λύσεων.

Το URBAN GreenUP είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του είναι η ανάπτυξη, η εφαρμογή και η αναπαραγωγή των Πράσινων Αστικών Σχεδίων (Re-naturing Urban Plans) σε ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές πόλεις-εταίρους με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της διαχείρισης των υδάτων, καθώς και την αύξηση της βιωσιμότητας τις πόλεις μας μέσω καινοτόμων λύσεων που βασίζονται στη φύση.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

η ανάπτυξη και επίδειξη μιας μεθοδολογίας που θα μπορεί να αναπαραχθεί για να υποστηρίξει την ανάπτυξης των Πράσινων Αστικών Σχεδίων (re-naturing Urban Plans) με στόχο τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων.
η συμμετοχή των πολιτών, των τοπικών αρχών και των ενδιαφερόμενων μερών στον από κοινού σχεδιασμό των Πράσινων Αστικών Σχεδίων (re-naturing plans) της πόλης τους,
η αναγνώριση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων για την αναπαραγωγή του μοντέλου σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο
να βοηθήσει την δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς NBS και να υποστηρίξει τη διεθνή συνεργασία της ΕΕ

Ο Δήμος της Κηφισιάς συμμετέχει ως μέλος του δικτύου πόλεων του προγραμματος URBAN GreenUP, με στόχο να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις για μια καλύτερη καθημερινότητα με έμφαση στη φύση και το περιβάλλον. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση μεθοδολογίας για την ανάπτυξη αστικου πράσινου σχεδιασμού.

‘Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Θωμάκος «Η πράσινη αστική ανάπτυξη και οι λύσεις που βασίζονται στη φύση είναι πολύ σημαντικές για το Δήμο μας»

Ο κ. Σταύρος Ζαπάντης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος των προγραμμάτων SPARCS & Urban GreenUP Project, «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δήμος της Κηφισιάς συνεχίζει να πρωτοπορεί και συμμετέχει στα πλέον σύγχρονα προγράμματα για τη Αειφόρο Ανάπτυξη, τη Βιωσιμότητα και τη δημιουργία καινοτόμων πρακτικών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ: https://www.urbangreenup.eu/about/about.kl

Εδώ μπορείτε να δείτε το πιο πρόσφατο webinar με θέμα «Vertical Greening», στο οποίο πήρε μέρος και ο Δήμος Κηφισιάς: https://www.urbangreenup.eu/news–events/events/vertical-greening.kl

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds