Άρθρα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΟΦΙΑ

By  | 

Και ξαφνικά τα στόματα άνοιξαν, οι γλώσσες λύθηκαν, τα λόγια απελευθερώθηκαν. Μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα, την στοχοποίηση της από τους ανθρώπους, την κριτική τους, τις ερωτήσεις τους, τον στιγματισμό της αλλά και την επιβράβευση της.Η τραυματική της εμπειρία, σωματική και ψυχική, έχει έρθει σε ισορροπία και αποφασίζει να μιλήσει.

Έχει κοιταχτεί στον καθρέφτη και βλέπει το είδωλό της δυνατό και αποφασιστικό. Το χρωστάει στον εαυτό της και στις επαγγελματικές της διακρίσεις. Διάνυσε πολλά χρόνια σιωπής, πόνου, μοναξιάς. Σιώπησε γιατί δεν μπόρεσε να αποδεχθεί αυτό που έγινε. Πόνεσε όταν συνειδητοποίησε ότι ο άντρας που ήταν ο «μέντορας» της την εκμεταλλεύτηκε. Βίωσε την μοναξιά των αθλητών για την πραγματοποίηση των στόχων της. Και μετά από 25 χρόνια αποφάσισε να μιλήσει. Γιατί ήρθε η εποχή της ωριμότητας και μπορεί να τον αντιμετωπίσει . Θέλει να έχεις πολύ θάρρος να μιλήσεις, ειδικά όταν είσαι αναγνωρίσιμη, γιατί ξέρεις ότι θα ξαναζήσεις αυτές τις οδυνηρές στιγμές. Αλλά, η Σοφία Μπεκατώρου, έχοντας-όπως αναφέρει- πετύχει τις περισσότερες διακρίσεις της χώρας μας στην ιστιοπλοΐα αισθάνθηκε την ανάγκη να διακριθεί και σε κάτι άλλο, προσωπικό, το οποίο το είχε χάσει, την αγάπη της για τον εαυτό της. Και το κατάφερε και βγήκε νικήτρια!

Σε ευχαριστούμε Σοφία. Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και ο κρότος του, ας ευχηθούμε, να φέρει την κάθαρση και την δικαιοσύνη.

γράφει η Βίκυ Κατσαρή – Πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Αθηνών Ανατολικός

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds