Γειτονικοί Δήμοι

Ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Λέανδρος» στο Δήμο Διονύσου

By  | 

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση και περιορισμένα τα προβλήματα μέχρι στιγμής από τη χιονόπτωση στο Δήμο Διονύσου, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Λέανδρος» που εξελίσσεται αυτή την ώρα και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα όλη τη νύχτα αλλά και νωρίς το πρωί της Κυριακής 17/1. Υπήρξε ωστόσο νωρίτερα πτώση δέντρων στη Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς, κυρίως λόγω των δυνατών ανέμων.

Για τις επόμενες ώρες το στοίχημα είναι να παραμείνει το οδικό δίκτυο ανοιχτό, ο Δήμος Διονύσου όμως απευθύνει προειδοποίηση προς τους πολίτες για πιθανό παγετό από το απόγευμα και μετά και συστήνει περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου 16/1 και μετά, οι κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο Διονύσου, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους Εντεταλμένους και το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, θα προβούν εφόσον χρειαστεί στους αναγκαίους εκχιονισμούς και θα ρίξουν αλάτι σε κεντρικούς αλλά και ανηφορικούς δρόμους ενόψει παγετού.

Αλάτι χύμα οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται από τον Άγιο Στέφανο (το Αμαξοστάσιο στην οδό Λακωνίας), το Διόνυσο (σε οικόπεδο πολύ κοντά στον Άγιο Γεώργιο το Χιλιοπολίτη) και το Κρυονέρι (Γήπεδο ποδοσφαίρου Κρυονερίου). Ωστόσο παρακαλούνται οι πολίτες να μην χρησιμοποιούν αλάτι εάν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη, δεδομένου ότι τα αποθέματα του Δήμου θα πρέπει να παραμείνουν επαρκή για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.  

Υπογραμμίζουμε για άλλη μία φορά, στο πλαίσιο της αποφυγής προβλημάτων και άσκοπης ταλαιπωρίας, ότι οι πολίτες τις επόμενες ώρες και ημέρες θα πρέπει:

– να αποφεύγουν τις άσκοπες  μετακινήσεις,

– να οδηγούν με ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά σε συνθήκες παγετού, όπου αυτός εκδηλωθεί, ειδικά νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, χρησιμοποιώντας αντιολισθητικές αλυσίδες,

–  να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους και από τις δύο πλευρές των δρόμων, προκειμένου να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων του Δήμου και των εθελοντών πολιτικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, τα αρμόδια στελέχη πολιτικής προστασίας και τα εθελοντικά κλιμάκια θα είναι επί ποδός καθ’όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. 

Για λεπτομερείς οδηγίες προστασίας από την κακοκαιρία και ειδικότερα το χιόνι και τον παγετό ακολουθήστε το σύνδεσμο https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds