Διάφορα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ

By  | 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ

Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, μουσικός, ηθοποιός και απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική. Ένας ρομαντικός και ονειροπόλος τραγουδιστής, όπως φαίνεται από τα τραγούδια του.

Πως είναι σήμερα ο Γιάννης Σαββιδάκης;

Δεν διαφέρει, έχει παραμείνει ο ίδιος! Απλά πιο ευαισθητοποιημένος σε διάφορα θέματα. Δεν έχω αλλάξει.

Τραγουδιστής, δημιουργός ή ηθοποιός;

Και τα τρία! Αν όμως είχα να διαλέξω θα έλεγα δημιουργός.

Πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς να είσαι συνέχεια μέσα στα πράγματα;

Είναι δύσκολο γιατί ξεπηδάνε συνέχεια «φυντάνια» που παραμένουν στην επικαιρότητα όσο μπορούν και μετά χάνονται.  Είναι «δίκοπο» μαχαίρι όμως.  Εγώ αφήνω τον χρόνο και την δουλειά μου να αποδείξει τι αξίζω. Δεν μου αρέσει να γίνομαι «μαϊντανός».

Δημοσιότητα και αναγνωρισιμότητα, πως τις διαχειρίζεσαι;

Με ψυχραιμία. Χαίρομαι που με πλησιάζουν και μου μιλούν ευγενικά πάντα γιατί τα λόγια που μου λένε είναι γλυκά, ανθρώπινα. Είναι όμορφο να τα ακούς.

Εκτός από τις καθημερινές εικόνες, τον έρωτα, την ζωή τί άλλο αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον Γιάννη Σαββιδάκη;

Τίποτα! (αυθόρμητα) Μπορεί να ξυπνήσω το βράδυ και να καταγράψω κάτι που μου ήρθε, μπορεί να είμαι σε κίνηση μέσα στην ημέρα και να κάνω το ίδιο. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, αυτό εννοώ. Η έμπνευση συνήθως είναι αυθόρμητη.

Ακροβάτης του ονείρου. Θεωρείς τον εαυτό σου ακροβάτη του ονείρου;

Ναι, κατηγορηματικά.

«Ανάμνηση». Ποια είναι η πιο όμορφη ανάμνηση που έχεις σε όλη την πορεία σου;

Την πρώτη φορά που άκουσα στο ραδιόφωνο το τραγούδι μου! Ήταν πολύ όμορφο συναίσθημα, καθώς και όταν πήρα τον πρώτο μου χρυσό δίσκο.

Πως και δεν συνέχισες την καριέρα σου και ως ηθοποιός;

Είχα πολλές προτάσεις αλλά δεν υπήρξε κάποιος να με στηρίξει στο «λόμπι», με θεωρούν «κομάντο» επειδή δεν έχω σπουδάσει υποκριτική.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Γιάννη;

Να κάνω ορχηστρικά κομμάτια και τραγούδια με αγγλικό στίχο κάτι που θέλω πολύ.

Είσαι σταρ ή αντιστάρ; Δεν εμφανίζεσαι συχνά στα ΜΜΕ, δεν απασχολείς τον τύπο με σκάνδαλα. Το προσπαθείς ή προκύπτει αυθόρμητα;

Είμαι επιλεκτικός. Φιλτράρω τις εμφανίσεις μου, δεν αναλώνομαι.

Τι σε γοητεύει και τι σε απωθεί;

Πολλά!  Με γοητεύει η απλότητα ενός ανθρώπου, ο τρόπος που είναι κοντά στα παιδιά του, που τους περνάει πρότυπα τα οποία καταγράφονται στο υποσυνείδητό τους και ενεργοποιούνται την κατάλληλη στιγμή. Η οχύρωση για μένα έρχεται μέσα από την οικογένεια (το τονίζει). Με απωθεί οτιδήποτε «δήθεν»! Όπως επίσης και οι γονείς που απλά «παρκάρουν» τα παιδιά τους σε άλλους ανθρώπους και μετά από χρόνια αναρωτιούνται τι πήγε στραβά…  Το να είσαι γονιός έχει ευθύνες και πρέπει να είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς σωστά και φυσικά να αναλάβεις εσύ ο ίδιος την διαπαιδαγώγηση του παιδιού σου.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να ζει στην εποχή του κορωνοϊού και να επιβιώνει;

Πολύ δύσκολο γιατί δεν μπορούμε να τραγουδάμε και να γινόμαστε «ένα» με το κοινό. Είναι μια σχέση αμφίδρομη. Ο καλλιτέχνης αντλεί ενέργεια από το κοινό που τον πλαισιώνει και το κοινό από τον καλλιτέχνη που είναι μπροστά του ή κοντά του υπάρχει μια αμεσότητα! Όσο για το οικονομικό κομμάτι, αυτό είναι δύσκολο γιατί οι καλλιτέχνες δεν έχουν δουλειά, είναι σε απραξία.

Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός από το τραγούδι και την μουσική;

Με τον αθλητισμό και με διάφορες συλλογές αντικειμένων όπως πχ παλιά ρολόγια, βάζα, διάφορα μικροαντικείμενα που μου αρέσουν.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα;

Ακριβώς τον ίδιο! Ίσως να έχω πραγματοποιήσει κάποια όνειρά μου πχ. τα ορχηστρικά που ανέφερα προηγουμένως.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στους θαυμαστές σου;

Να κάνετε σωστές επιλογές! Ειδικά οι νέοι, κυρίως στην επαγγελματική τους επιλογή. Να συνδυάζουν το επάγγελμα με το χόμπι τους. Θα το πω απλά. Όταν σου σερβίρουν ένα πιάτο στο εστιατόριο  υπάρχει το κύριο πιάτο (main course)  και τα συνοδευτικά (side dish). Κάποιες φορές αυτά είναι πιο…νόστιμα και δελεαστικά. Για τους γονείς θα πω ότι πρέπει να στηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν απόλυτα.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιάννη Σαββιδάκη για την αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε. Πέρα από σπουδαίος καλλιτέχνης, είναι ένας άμεσος, γοητευτικός άντρας, με πολύ χιούμορ αλλά και απίστευτη ειλικρίνεια που απάντησε σε όλα όσα τον ρωτήσαμε και όχι μόνο γιατί εξαντλήσαμε τον χρόνο του αλλά παραμείναμε και πέραν αυτού γιατί ήταν χείμαρρος. Του ευχόμαστε κι εμείς με την σειρά μας να πραγματοποιεί πάντα τα όνειρά του, μουσικά ή μη με όλη μας την εκτίμηση και τον θαυμασμό στο πρόσωπό του.https://www.facebook.com/giannis.savvidakis/

https://www.facebook.com/giannis.savvidakis/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds