Γειτονικοί Δήμοι

Περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο Βριλησσίων

By  | 

«Ο Δήμος, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές ομάδες «Felicity – Γάτες στην πόλη», «ΣΟΣ Αδέσποτα Βριλησσίων» και τους δημότες, μεριμνούν για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, διατηρώντας συνολική και διαρκή εποπτεία των ζώων εντός των διοικητικών του ορίων.

Ήδη στα σκυλιά έχει καταφέρει με τις στειρώσεις και τις υιοθεσίες να μετρά κάτω από 15 αδέσποτους σκύλους εντός του Δήμου, οι οποίοι είναι όλοι στειρωμένοι και τσιπαρισμένοι και τους παρέχεται ετήσιος εμβολιασμός και αντιπαρασίτωση. Ο Δήμος προβαίνει κάθε χρόνο σε στειρώσεις γατών προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις θηλυκές, οι οποίες περισυλλέγονται όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφα από ολόκληρο τον αστικό ιστό.

Από το 2015 που ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα έχουν στειρωθεί εκατοντάδες γάτες. Μέσα στο 2020 ειδικότερα, στειρώθηκαν 169 γάτες με τη βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου, των φιλοζωικών ομάδων και των δημοτών του (133 θηλυκές και 36 αρσενικές) και 20 γάτες δόθηκαν για υιοθεσία.

Δυστυχώς η περισυλλογή των αδέσποτων γατών είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όση εμπειρία και να έχουν οι εθελοντές του προγράμματος και οι εργαζόμενοι του Δήμου και πολλές φορές καθίσταται αδύνατη.Είναι μια προσπάθεια του Δήμου που συνεχίζεται και με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων μας θα έχει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία.»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds