Περιφέρεια Β.Αττικης

Διαδικτυακή κοπή πίτας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Κέντρο Επιχειρήσεων διαχείρισης της πανδημίας της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

By  | 

Γ. Πατούλης: « Η συνεργασία για πρώτη φορά της Αυτοδιοίκησης με επιστημονικούς φορείς απέδειξε έμπρακτα πως μπορεί να είναι καρποφόρα και άνοιξε εποικοδομητικούς δρόμους, προς όφελος των πολιτών»

210108 photo pita1

H πρωτοχρονιάτικη πίτα που προσέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στους γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων για τον Covid 19 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, κόπηκε σήμερα σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την πολύτιμη συνδρομή του στη διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας και τους ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά. «Η καρποφόρα συνεργασία για πρώτη φορά στη χώρα επιστημονικού φορέα με μία από τις μεγαλύτερες αυτοδιοικητικές δομές που είναι η Περιφέρεια Αττικής «άνοιξε» εποικοδομητικούς δρόμους προς όφελος των πολιτών και  δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον», επισήμανε.

Την πίτα έκοψε ο Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων Π. Ευσταθίου, παρουσία όλων των στελεχών του Κέντρου ενώ συμμετείχαν στη διαδικτυακή συνάντηση εκτός από τον κ. Πατούλη, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Π. Λεονάρδου και η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου. Ο Περιφερειάρχης τους ευχαρίστησε προσωπικά, εξάροντας το έργο τους.

Ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε πως η απόφαση του κ. Πατούλη να στηθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν μία πρωτοβουλία καινοτόμα και πρωτοποριακή η οποία, όπως ανέφερε, αποτελεί πρότυπο όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τον ευχαρίστησε για τη συνεχή υποστήριξη και συμπαράστασή του.

Διατρέχοντας τις δράσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων στους περίπου 9 μήνες λειτουργίας του εστίασε στη δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1110, επισημαίνοντας πως μέχρι σήμερα έχει δεχθεί και εξυπηρετήσει 117.000 κλήσεις, από πολίτες που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την πανδημία αλλά και υποστήριξη. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σύσταση των Κινητών Μονάδων Επισκέψεων στο Σπίτι οι οποίες στελεχώνονται από εξειδικευμένους ιατρούς και νοσηλευτές και μέχρι στιγμής έχουν διενεργήσει πάνω από 10.000 μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοιού.

Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μία συνεργασία «αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς» και διατύπωσε τη βεβαιότητα πως αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει οδηγό και πρότυπο για ανάλογες συνεργασίες στο μέλλον για τη διαχείριση ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες και σχετίζονται με την καλύτερη προάσπιση της υγείας τους. « Αποτελεί πεποίθηση μου πως η χώρα του Ιπποκράτη μπορεί να αποτελέσει φάρο υγειονομικής ελπίδας για όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά το έργο μας με όλους εσάς συνοδοιπόρους, κάνοντας την ομάδα μας ακόμα πιο δυνατή» τόνισε.

Το φλουρί της πίτας έπεσε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds