Άρθρα

ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΝΤΟΥΜΠΆΙ

By  | 

Όλες αυτές τις ημέρες των γιορτών διαβάζω διάφορα άρθρα για επώνυμους που πήγαν διακοπές στο Ντουμπάι να περάσουν τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Διαβάζω επίσης πικρόχολα σχόλια από απλούς ανθρώπους που βγάζουν δηλητήριο ή διακωμωδούν το γεγονός λες και στην αντίθετη περίπτωση-ακόμη κι αν δεν υπήρχε καραντίνα- θα πήγαιναν αυτοί στο Ντουμπάι!


Δεν με ενοχλεί που κάποιοι μπόρεσαν και πήγαν με τον άλφα ή βήτα τρόπο εκεί ή κάπου αλλού. Ξέρετε τι με ενοχλεί περισσότερο; Ότι αισθάνομαι βλάκας που εγώ και η πλειοψηφία των πολιτών τηρήσαμε ευλαβικά τα μέτρα και μείναμε σπίτι μας! Και να μπορούσα, δεν θα πήγαινα στο εξωτερικό αυτή την χρονική περίοδο, ούτε στο Ντουμπάι θα πήγαινα-έχω πάει- αλλά θα ήθελα να βγω ως άνθρωπος που έχω περιοριστεί εδώ και 2 μήνες, να κάνω μια ημερήσια εκδρομή στην Αρκαδία να δω τους φίλους μου που μου λείπουν ή να πάω στο χωριό να δω τα πεθερικά μου που περνούν-αναγκαστικά-τις άγιες μέρες μόνοι τους χωρίς τα παιδιά και τα εγγόνια τους και μας βλέπουν από το κινητό με βίντεο κλήσεις. Αλλά εγώ όπως και οι περισσότεροι είμαστε συνηθισμένοι, καθημερινοί άνθρωποι που υπακούμε στα μέτρα και τα τηρούμε. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι κάποιοι μας δείχνουν πως είναι οι έξυπνοι και εμείς οι χαζοί. Κι ας το κάνουν, αλλά ας το κάνουν με τρόπο και σεβασμό, για εμάς που δεν πήγαμε ούτε για περίπατο εκτός της περιοχής που κατοικούμε.

Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα δυο μέτρα και δυο σταθμά για όλους αλλά κρατήστε λίγη διακριτικότητα εσείς οι διάσημοι, ας μην είστε τόσο προκλητικοί! Φτάνει πια με τις φωτογραφίες από τα πάρτι, τις πισίνες, τα ξενοδοχεία και τα σαφάρι στην έρημο! Σεβαστείτε λίγο εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους που περνάμε τις γιορτές στο σπίτι μας. Κι αν η κυβέρνηση, θέλει σίγουρα έχει τον τρόπο να τους βρει και να τους επιβάλει κυρώσεις γιατί άλλο να φύγεις για επαγγελματικούς λόγους και άλλο να ποζάρεις στο ινσταγκραμ σε γκαλά και παραλίες εν μέσω πανδημίας! Στην Άνω Τούμπα που κάποια νεαρή διοργάνωσε πάρτι με 11 άτομα η αστυνομία έδρασε άμεσα! Αυτούς που είναι στο Ντουμπάι και επιστρέφουν, θα υπάρχει κάποιος στο αεροδρόμιο να τους …τσακώσει και να τους επιβάλει πρόστιμο; Πολύ αμφιβάλω…..αλλά διαψεύστε με και θα το χαρώ!

Συνηθισμένοι ή επώνυμοι, όλοι μας είμαστε άνθρωποι κι αυτό ας μην το ξεχνάμε!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds