Δήμος Κηφισιάς

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο | Ψηφιακή Βιβλιοθήκη | «Η ιστορία των Πανδημιών: όταν το παρελθόν φωτίζει το μέλλον»

By  | 

Καθώς φεύγει το 2020, μία ομιλία στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς, που επιχειρεί να φωτίσει ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που η χρονιά αυτή έφερε στην ζωή μας:

«Η ιστορία των Πανδημιών: όταν το παρελθόν φωτίζει το μέλλον»

Ομιλήτρια: Ντόρα ΒΑΚΙΡΤΖΗ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δυναμικής

Από τον κύκλο μαθημάτων
« ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ » που επιμελείται ο Δρ Βλάσης ΑΓΤΖΙΔΗΣ, Ιστορικός, Συγγραφέας

Λίγα λόγια για την ομιλία:

«Υπό το πρίσμα της ιστορίας γίνεται συγκριτική προσέγγιση της πανδημίας COVID-19 με παλαιότερες πανδημίες. Με την βοήθεια σύγχρονων ερευνών παρουσιάζονται θέματα που η πανδημία ανέδειξε και εξελίξεις που δρομολόγησε ή επιτάχυνε (κοινωνικές, τεχνολογικές, οικονομικές και εργασιακές). Τι προβλέπεται για το μέλλον; ποιοι παράγοντες (κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί) ευνοούν την εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών;»

Με την ευχή ο Νέος Χρόνος να μας βρεί υγιείς, ωριμότερους και σοφότερους απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, ας αποχαιρετήσουμε το 2020 και ας προχωρήσουμε με συνεργασία και αλληλεγγύη παρακάτω.

Μαρία – Χριστίνα Τσιάμα
Υπεύθυνη για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds