Εκπαίδευση

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

By  | 

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις έφτασαν στο τέλος τους και μετά από κόπο και προσπάθεια τόσων μηνών ήρθε η στιγμή για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Αυτή είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη, ούτε να γίνει βιαστικά. Θέλει σκέψη, μελέτη και πολλή προσοχή…  Έχοντας όμως στο μυαλό μας κάποια πράγματα θα γίνει λίγο πιο εύκολο..

Τι πρέπει λοιπόν, να προσέξουμε;

Φροντίζουμε η συμπλήρωση του μηχανογραφικού να γίνει με ηρεμία και σε ένα περιβάλλον ήσυχο.

Αρχικά καταγράφουμε σε λίστα όλες τις σχολές οι οποίες μας ενδιαφέρουν, με τυχαία σειρά.

Στη συνέχεια αριθμούμε τις επιλογές μας σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, χωρίς ακόμα να λάβουμε υπ’ όψιν μας τα μόρια. Αφού γίνει αυτό τότε σημειώνουμε δίπλα από κάθε σχολή τη βάση της. Καταγράφουμε ξανά τις σχολές με φθίνουσα σειρά αυτή τη φορά και δίπλα σημειώνουμε τον αριθμό προτίμησης.

Βλέπουμε σύμφωνα με τα μόρια μας, και έχοντας σαν δεδομένο τις βάσεις της προηγούμενης χρονιάς, σε ποια σχολή περνάμε.

Στο σημείο αυτό προσέχουμε μήπως η σειρά που επιθυμούμε να δηλώσουμε, μας αποκλείει από κάποια άλλη σχολή. Κάνουμε όποιες διορθώσεις κρίνουμε ότι χρειάζεται…

Δεν ξεχνάμε να δηλώσουμε σχολές που η βάση τους είναι πάνω από τα μόρια μας αλλά και κάτω από αυτά… Να μην φοβηθούμε να δηλώσουμε σχολές που η βάση τους είναι ακόμα και 1500-2000 μόρια πάνω ή κάτω από τα δικά μας. Ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα κινηθούν οι βάσεις… 

Προσέχοντας όλα αυτά και με αρκετή υπομονή θα συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Καλή φοιτητική ζωή..

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds