Θέατρο

Η ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΕ ONLINE STREAMING – WORLDWIDE ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 9 ΚΑΙ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

By  | 

«ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ»

Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

σε απόδοση – σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ

ONLINE STREAMING WORLDWIDE από το ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 9 & 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Προπώληση εισιτηρίων onlinehttps://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/omorfi-poli/

Με την Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Τα τραγούδια ερμηνεύουν: 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ, ΣΑΛΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ

Πρωταγωνιστούν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ,  ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ,  ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΑΦΤΗΣ, ΑΚΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ και η ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

VIDEO συμμετοχή: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

Έγραψαν για τον ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ:

  • Η σκηνοθεσία και η ερμηνεία με επηρέασαν βαθιά. Τελικά αυτό που είδα και που άκουσα ήταν ένα Όνειρο! Και νομίζω ότι έτσι το εισπράττει και το κοινό. (ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ)
  • Χτίζει μιαν «Όμορφη πόλη» του 2020, στήνοντας μια παράσταση που μιλάει κατ’ ευθείαν στην καρδιά του σημερινού θεατή χωρίς να χρειάζεται τις αναφορές στο παρελθόν – πέρα από αυτές που υπαγορεύουν τα ίδια τα τραγούδια, φυσικά. (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ)
  • Εχτισαν μια πραγματικά «Ομορφη Πόλη» Ηταν μια απόλυτα άρτια παράσταση, όλα προσεγμένα στην παραμικρή λεπτομέρειά τους, τέλειος ο ήχος, εξαιρετικοί οι φωτισμοί. Ο Γιώργος Βάλαρης κατάφερε όχι μόνο να αναβιώσει την «Ομορφη Πόλη», αλλά να δημιουργήσει μια σύγχρονη, νέα «Ομορφη Πόλη», διαποτισμένη από την ίδια τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και του ελληνικού λαού. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)
  • Μια παράσταση -γιορτή από αυτές που ζεις λίγες φορές στη ζωή σου Ένα υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικό θέαμα με βάση τα αθάνατα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)
  • Εμπνευσμένη σκηνοθετική κατασκευή, με το λόγο, την έκφραση και την κίνηση να φωτίζουν την καλλιτεχνική διάσταση αυτής της θεατρικής / μουσικής / χορευτικής παραγωγής. Ο Γιώργος Βάλαρης σκιαγραφώντας μια θεατρική συνθήκη γεμάτη ποίηση και δραματική εσωτερικότητα, ταξιδεύει το κοινό. Τα βιώματα του παρελθόντος, καθώς ενώνονται με τη δυναμική των παροντικών εικόνων, αναδεικνύουν την αξία του κάθε αγώνα για δίκαιη ζωή. (CULTURE NOW)
  • Μια Πανέμορφη Πόλη «χτισμένη» από τον Γιώργο Βάλαρη (KULTUROSUPA)
  • Ωδή στο όνειρο την πίστη και τις πανανρώπινες αξίες (ART PASS)
  • Γιώργο Βάλαρη σε ευχαριστούμε και συμφωνώ με την κραυγή της ψυχής σου μέσα στο Ηρώδειο ‘’Έλληνα θα γίνεις ξανά σπουδαίος’’! (PRONEWS)
  • Σίγουρα παρακολουθήσαμε ένα από τα καλύτερα «αφιερώματα»- αφού αυτό είναι και η ουσία της παράστασης – στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ίσως και το καλύτερο. (MUSICITY)
  • Η δύναμη ψυχής και το πάθος του Γιώργου Βάλαρη, που αναγνωρίστηκαν και από τον ίδιο τον μουσικοσυνθέτη, ήταν οι βάσεις γι’ αυτήν την Όμορφη Πόλη  που υμνείται ο έρωτας, η ξενιτιά, ο θάνατος, το «Άξιον εστί», η επανάσταση… η Ελλάδα (ΤΗΕ LOOK)
  • …τσάκισε τους δακρυγόνους μας! Ήταν πολύ δύσκολο να κρατηθούμε, βλέποντας αυτό που διαδραματιζόταν στη σκηνή. (NOIZY)

Η «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» του Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, η θεατρική – μουσική υπερπαραγωγή της χρονιάς, που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς, μετά από τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο, θα προβληθεί διαδικτυακά σε online streaming – worldwide με μιας υψηλής τεχνολογικής κάλυψης ήχου και εικόνας της παράστασης από το Ηρώδειο, μόνο για δύο ημέρες στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας του VIVA.GR, ώστε να την απολαύσει όλος ο κόσμος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το θέατρο δίνει και πάλι το παρόν και μας ταξιδεύει, με την χρήση νέων τεχνολογιών όπως η εποχή απαιτεί. Ας γίνουμε  λοιπόν όλοι συνταξιδιώτες στις 9 και 10 Ιανουαρίου, με προορισμό το Ηρώδειο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μέσα  από τους στίχους, τη διαχρονική μουσική  και την ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη απολαμβάνοντας τη μοναδική μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» που σκηνοθέτησε αριστοτεχνικά ο Γιώργος Βάλαρης. Με την ελπίδα να ανταμώσουμε και πάλι στο θέατρο όταν επιτραπεί ξανά η φυσική του λειτουργία.

PROMO TRAILER – ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ONLINE STREAMING – WORLDWIDE: https://youtu.be/QnlkFh7LQMk

Λίγα λόγια για το έργο:

Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας μουσουργού και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Όμορφη πόλη» του 2020, μια μοναδική θεατρική-μουσική υπερπαραγωγή, μια ωδή στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.Μέσα από τα ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας – ο έρωτας, η ξενιτιά, ο θάνατος, η ρωμιοσύνη – και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές, («Όμορφη πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου ’κανες», «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», κ.ά.), παρουσιάζεται ένα μοντέρνο εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα, με σύγχρονη χορογραφία και  video art .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική – ποίηση: Μίκης Θεοδωράκης

Σύνθεση έργου – Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Πεζά κείμενα: Γιώργος Βάλαρης, Στέλιος Παπαδόπουλος

Μουσική διεύθυνση – Ενορχήστρωση: Θανάσης Βασιλάς

Χορογραφία: Φώτης Νικολάου

Σκηνικά- video art: X SQUARE DESIGN LAB

Χρήστος Μαγγανάς – Χριστόφορος Κώνστας

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου  

Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Χωριανόπουλος

Ηχοληψία- Ηχογράφηση: Μανώλης Καλλίτσης

Stage Ηχολήπτης: Αντώνης Μωραίτης

Μίξη ήχου: Δημήτρης Χωριανόπουλος (minus 2 productions)

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγγας

Βοηθός παραγωγής: Δέσποινα Βενιχάκη

Φωτογράφος παράστασης: Γιώργος Καλφαμανώλης  

Δημιουργία trailer:X SQUARE DESIGN LAB – Φώτης Φωτόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: https://www.photolifez.com/

Τηλεσκηνοθεσία: Στέφανος Παπαδόπουλος

Τα τραγούδια ερμηνεύουν: Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Σαλίνα Γαβαλά.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Ακης Σιδέρης

και η Λήδα Πρωτοψάλτη.

Video συμμετοχή: Κώστας Καζάκος

Χορεύουν  (αλφαβητικά): Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταϊόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου.

Με τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» :

Διεύθυνση: Μαργαρίτα-Ασπασία Θεοδωράκη

Μ αέστρος -μπουζούκι-: Θανάσης Βασιλάς

Πιάνο: Δημήτρης Ανδρεάδης

Μπουζούκι: Γιάννης Ματσούκας

‘Ομποε-φλογέρες-μπαγλαμάς: Ξενοφών Συμβουλίδης

Κιθάρα:  Παντελής Ντζιάλας

Βιόλα:  Αρτέμης Σαμαράς

Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας 

Μπάσο: Θεόδωρος Κουέλης

Ντραμς: Νίκος Σκομόπουλος

Κρουστά:  Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης

-Συμμετέχει στο σόλο βιολί η μικρή Παναγιώτα Χριστίνα Ζαρείφη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Broadway Show Productions

 (Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Γιώργος Βάλαρης)

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ONLINE STREAMING WORLDWIDE

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

14€

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

1.40’

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

20:00 – 24:00

Προπώληση εισιτηρίων online: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/omorfi-poli/

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds