Γειτονικοί Δήμοι

Πληθώρα γης:Διαδικτυακή έκθεση γλυπτικής του Αθανάσιου Βακιρτζή

By  | 

Πληθώρα γης είναι ο τίτλος της διαδικτυακής έκθεσης φτιαγμένη για να την επισκεφτούμε από το σπίτι του Αθανάσιου Βακιρτζή . Νέος καλλιτέχνης πολυτάλαντος γνωστός για την ζωγραφική του καθώς και τις ταινίες μικρού μήκους έρχεται  με την έκθεση γλυπτικής του να κάνει μια ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  παρουσία στον χώρο της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης. Δυναμικές φόρμες στροβιλίζονται από τον κόσμο της εικονικής και της αφηρημένης έως και ανεικονικής τέχνης έτσι ώστε το ένα να είναι σημειοσύνολο συνάντησης του άλλου . Το υλικό φτάνει στα όρια της ανθρώπινης φύσης που ξεπερνά με μια απλή δεξιοτεχνική κίνηση σε μια συνάντηση με το απόκοσμο , αυτό πού μας γεμίζει συναισθήματα χωρίς να είναι χειροπιαστή η φύση του.  Αυτός μοιάζει να είναι ο σκοπός της καλλιτεχνικής δημιουργίας του. Μια τέχνη συμπαντική που οι κανόνες και οι δυνάμεις ύπαρξης είναι αιώνιες αλήθειες. Ο ίδιος μας αναφέρει : «Τι τάχα είναι αυτό που μας πλημμυρίζει το σώμα και την ψυχή από τους ήχους μιας μουσικής ή ενός σχεδίου ;  Τι είναι αυτό που ενεργεί στο πνεύμα λυτρωτικά και νιώθουμε ένα βαθύ συναίσθημα ολοκλήρωσης από την αρμονία όχι μόνο της ανθρώπινης καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και τής φυσικής ομορφιάς ; Είναι το ένα;  ή ένας ολόκληρος κόσμος στοιχείων μέσα σε ένα ατελείωτο διάστημα ;  Αντιμετωπίζω την γλυπτική όπως και το σχέδιο σε ένα χαρτί , όπως και τίς νότες σε ένα τετράδιο ,  όπως και λίγες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να εξωτερικεύσουμε τις σκέψεις μας . Αν αυτές τις λέξεις τις πούμε με ένα τρόπο ποιητικό που να αγκαλιάζει τον συναισθηματικό κόσμο , αν αυτές τις νότες τις ταξινομήσουμε αρμονικά , αν στις γραμμές δώσουμε διέξοδο να αγγίξουν την ψυχή μας , αν αυτούς τους όγκους τής ύλης τους χειριστούμε με αγάπη και αισθητική ευαισθησία τότε έχουμε φτάσει στον καλλιτεχνικό όρκο και  προορισμό μας».

Η έκθεση θα έχει ολοκληρωθεί στις 9 Ιανουαρίου 2021 ωστόσο είναι από σήμερα επισκέψιμη και μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος την πορεία της εξέλιξης της. Στον σύνδεσμοhttp://enart4.blogspot.com

Διαδικτυακή έκθεση γλυπτικής του Αθανάσιου Βακιρτζή

Τίτλος : Πληθώρα γης

Ολοκλήρωση της έκθεσης 9 Ιανουαρίου 2021

Πληροφορίες ENArt  texnisaep@gmail.com

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds