Άρθρα

Ο Ελληνας φωτογράφος που κέρδισε το βραβείο της UNICEF για την φωτογραφία της χρονιάς.

By  | 

Το όνομά του Άγγελος Τζωρτζίνης και είναι ο φωτογράφος που επέλεξε η UNICEF για τη Φωτογραφία του 2020. Σημειώνεται ότι το 2015 το περιοδικό TΙΜΕ τον είχε επιλέξει για «Φωτογράφο της Χρονιάς» για τον τρόπο που κάλυψε τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα. Το «Photo of the Year Award» είναι ένα βραβείο για τη φωτογραφία που δείχνει τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης παιδιών του κόσμου.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 ο καταυλισμός προσφύγων στη Μόρια στην Μυτιλήνη κάηκε ολοσχερώς αφήνοντας 13.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 4.000 παιδιά, χωρίς στέγη. Είχαν φύγει από τον πόλεμο στη Συρία, τη βία στο Αφγανιστάν, τον φόβο στο Ιράκ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο της Unicef με την φωτογραφία.

«Ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες αυτής της κόλασης, οι πιο εντυπωσιακές εικόνες των βασάνων των παιδιών τραβήχτηκαν από τον έλληνα φωτογράφο Άγγελο Τζωρτζίνη. Εικόνες παιδιών με μάσκες, που περπατούσαν χέρι χέρι μέσα από τα σύννεφα καπνού. Εικόνες από τις στιγμές σοκ και κατάρρευσης, φρίκης και κλάματος.

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία για την οποία πήρε το βραβείο το μεγαλύτερο αγόρι γίνεται σωτήρας για το μικρότερο. Τα μάτια του νεαρού σωτήρα φαίνονται γεμάτα ελπίδα ότι μια άλλη, καλύτερη ζωή μπορεί να έρθει», αναφέρει.

Συγχαρητήρια για την διάκριση στον κύριο Τζωρτζίνη και για την ευαισθησία που απαθανάτισε την τόσο έντονη στιγμή.

I am honored to receive this special award, photo of the year 2020 by UNICEF. The children are the future and we are responsible for them.https://www.unicef.de/…/photo-of-the-year/contest-2020 I would like to thank some colleagues-friends for their support during all these years, Alkis Konstantinidis, Angelos Christofilopoulos, Aris Messinis, Yorgos Karahalis, Will Vassilopoulos, Giorgos MoutafisSpecial thanks to AFP News Agency, Stephane Arnaud, Marie-Laure Messana, Chantal Valéry, Peer Grimm, Katharina Kesper, Caroline Dohmen , Angela B. RupprechtI wish the next year to be better for all of us.Stay safe

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds