Δήμος Κηφισιάς

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός για το έτος 2021 του Δήμου Κηφισιάς

By  | 

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός για το έτος 2021 του Δήμου Κηφισιάς, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 11/12/2020. Ο Προϋπολογισμός αξιολογήθηκε θετικά από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ενώ τα έσοδα και έξοδα είναι ισοσκελισμένα και ανέρχονται στο ποσό των 104.885.579,63 ευρώ.

Ο Προϋπολογισμός, μέσα από τα αναλυτικά οικονομικά δεδομένα που περιέχει, αποτυπώνει έργα που θέλει να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή στη διάρκεια του επόμενου έτους, λαμβάνοντας υπόψη του και τις ανάγκες που προκύπτουν από την υγειονομική κρίση. Πριν την κατάρτιση του, προηγήθηκε διαβούλευση με τις Δημοτικές Παρατάξεις, όπου είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τη Διευθύντρια, τους Προϊσταμένους, τους Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, για την εργασία τους στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού 2021.

Όπως ανέφερε στον Προϋπολογισμό έχουν καλυφθεί οι ανάγκες στην Καθαριότητα, στο σκέλος του Τεχνικού Προγράμματος καθώς και σε ζητήματα που αφορούν στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Κοινωνικής Μέριμνας κ.α.).

Ο κ. Θωμάκος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η πανδημία καθορίζει πλέον τη λειτουργία του Δήμου. Λόγω της υγειονομικής κρίσης φυσικό είναι να έχουν μειωθεί τα έσοδα και τα ταμειακά διαθέσιμα, ωστόσο ο Δήμος Κηφισιάς μέχρι στιγμής κρατάει πολύ καλά με την έννοια ότι όλες οι δαπάνες και οι υποχρεώσεις του, εξυπηρετούνται κανονικότατα, ενώ είναι σε θέση να κάνει μια σειρά από νέου τύπου δαπάνες σε ό,τι αφορά την πρόληψη και την υγειονομική προστασία.

 Ενδεικτικά ανέφερε ότι:

– Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους . Θα επαναληφθούν σε σχολικά συγκροτήματα εάν χρειαστεί μετά την επαναλειτουργία τους.

– Υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια προκειμένου να πραγματοποιηθούν εάν χρειαστεί, ξανά μοριακά τεστ για τον κορονοιό, στους εργαζόμενους.

– Προχωρά η προμήθεια διαχωριστικών plexiglass για τα Δημοτικά σχολεία. Εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές και συνεχίζονται οι διαδικασίες προμήθειάς τους.

 – Συνεχίζεται η προμήθεια υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά).

-Δρομολογείται η προμήθεια  tablets και laptops για όλες τις σχολικές βαθμίδες και συγκεκριμένα για τις οικογένειες των μαθητών που παρουσιάζουν πραγματικές και ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες.

Ταυτόχρονα, στον Δήμο μας δημιουργείται «οικονομική ασφάλεια» και με την πολιτική των οριζόντιων μειώσεων και εκπτώσεων κατά 10% σε δαπάνες που αφορούν σε προμήθειες και εργολαβίες του Δήμου. Οριζόντιες μειώσεις σημειώνονται και στις υπερωρίες των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες.

Στόχοι για το 2021:

Ανάδειξη του ρέματος Κοκκιναρά, με υπάρχουσα εγκεκριμένη μελέτη.
Ίδρυση του Ιστορικού- Λαογραφικού Μουσείου Κηφισιάς, στο κέντρο της πόλης.
Δημιουργία πάρκου σκύλων και εξεύρεση χώρου για καταφύγιο αδεσπότων.
Νέος εξοπλισμός στην καθαριότητα με leasing και υπογειοποίηση κάδων.
Δημιουργία πράσινων σημείων.
Ψηφιακή εφαρμογή για ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις και συνελεύσεις στο πλαίσιο της Τοπικής Δημοκρατίας.
Ίδρυση Αθλητικού Μουσείου στο Σπίτι του Αθλητή Νέας Ερυθραίας.

Ο Δήμος Κηφισιάς συνεχώς καταθέτει προτάσεις σε προγράμματα ΕΣΠΑ και αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρονται από τα προγράμματα «Α. Τρίτσης» και «Φιλόδημος». Διεκδικεί επίσης την απευθείας συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα,  όπως το  SPARCs, που υλοποιείται στον Δήμο μας.

Σε σημαντικές δράσεις και έργα στους τομείς Κοινωνικής Φροντίδας, Παιδείας- Παιδικών Σταθμών, Επιχειρηματικότητας, Ζωοφιλίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου, Ψηφιακών Εφαρμογών, Ύδρευσης Νέας Ερυθραίας αναφέρθηκαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς παρουσιάζοντας το έργο τους για το 2020.

Ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ευάγγελος Αυλήτης, εισηγητής του Προϋπολογισμού 2021, έκανε την παρουσίαση του, με διαγράμματα και  συγκριτικά στοιχεία. Η Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Δαλιέτου έδωσε διευκρινήσεις για θέματα του Προϋπολογισμού.

Στον Προϋπολογισμό του 2021 έχουν συμπεριληφθεί  μεταξύ άλλων :

– ​Τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021 με τις αντίστοιχες πιστώσεις τους, όπως αυτό ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9/11/2020

– ​Οι εγγραφές και οι υποχρεωτικές δαπάνες του άρθρου 158 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων

– ​Οι  νέες αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στους Δήμους
– ​Οι  επιχορηγήσεις προς τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και προς τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο κ. Αυλήτης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. δήλωσε «Θεωρώ ότι οι στόχοι που θέτουμε ως Δημοτική Αρχή είναι ρεαλιστικοί, ασφαλείς και τηρούν τους δημοσιονομικούς στόχους. Η χρηστή διοίκηση των τελευταίων έξι ετών και ο εξορθολογισμός των δαπανών συμβάλλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης προς όφελος των πολιτών».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δόθηκε σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ο απαραίτητος χρόνος για τις τοποθετήσεις και τις επιφυλάξεις τους επί του Προϋπολογισμού 2021. Επισημάνθηκε επίσης, ότι οι προϋπολογισμοί διαμορφώνονται με συγκεκριμένες οδηγίες και συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.

Ο Προϋπολογισμός εγκρίθηκε με ψήφους από την παράταξη της Διοίκησης και τις παρατάξεις «Επανεκκίνηση Τώρα», «Νέα Αρχή» «Αλλάζω» και «Η πόλη μου».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds