Άρθρα

O CEO της Pfizer εξαργύρωσε το 62% των μετοχών του με το που ανακοινώθηκε επιτυχία του εμβολίου

By  | 

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η συγκεκριμένη κίνηση είχε αποφασιστεί ήδη από τον περασμένο Αύγουστο.

Ο CEO της Pfizer, εκ Θεσσαλονίκης, Αλβέρτος Μπουρλά, εξαργύρωσε το 62% των μετοχών του, την ίδια ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο ενάντια στον Covid-19 αγγίζει 90% αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με το Business Insider που μεταδίδει την είδηση, ο Μπουρλά πούλησε 132,508 μετοχές, σε μια μέση τιμή 41.94 δολαρίων ανά μετοχή, επομένως για 5.6 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της Pfizer ανέβασε τη μετοχή της κατά 15% εκείνη την ημέρα, ενώ το υψηλό 52 εβδομάδων της εταιρείας ήταν στα 41.99 ανά μετοχή. Επομένως ο CEO της εταιρείας πούλησε τις μετοχές του σχεδόν στην υψηλότερη αξία που θα μπορούσε. 

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η συγκεκριμένη κίνηση ήταν μέρος ενός προμελετημένου σχεδίου, που είχε αποφασιστεί ήδη από τον περασμένο Αύγουστο. Ο Αλβέρτος Μπουρλά εξακολουθεί να κατέχει 81.812 μετοχές της Pfizer.

πηγή: aristeia.site

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds