Γέφυρα πολιτισμού

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύει με 650 μερίδες φαγητού τα συσσίτια

By  | 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, ενισχύουν μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η υγειονομική κρίση τα εκκλησιαστικά και τα συσσίτια κοινωνικών φορέων της πόλης.

Δείχνοντας στην πράξη το κοινωνικό πρόσωπό του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης άνοιξε την κουζίνα των δημοτικών παιδικών σταθμών, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων για τον covid, με σκοπό την προετοιμασία γευμάτων, που διατίθενται για την ενίσχυση των συσσιτίων που λειτουργούν στην πόλη.

Σύμφωνα με τον δήμο, για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες θα προσφέρονται ημερησίως 650 μερίδες φαγητού για την ενίσχυση συσσιτίων που χρειάστηκε να περιορίσουν ή να αναπροσαρμόσουν τη λειτουργία τους λόγω των περιορισμών που είναι σε ισχύ. Για την οργάνωση της προσπάθειας ενίσχυσης των συσσιτίων έχει γίνει σχετική συνεννόηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τις δικές του δομές φροντίζει για την καθημερινή σίτιση περίπου επτακοσίων απόρων και ατόμων που προέρχονται από ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds