Άρθρα

Φαράγγι Σαμαριάς: Προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία από το 2023

By  | 

Φαράγγι Σαμαριάς: Προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία από το 2023. Η εικόνα που συγκίνησε, ευαισθητοποίησε, κινητοποίησε.

Μια φωτογραφία ήταν η αφορμή όταν το 2017 η προσωπική ιστορία ενός πατέρα που μετέφερε την κόρη του με κινητικά προβλήματα στην πλάτη του, κατορθώνοντας έτσι να περάσει το φαράγγι της Σαμαριάς δημοσιεύοντας το στα κοινωνικά δίκτυα. Το 2019 υποβλήθηκε αίτημα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ώστε από την είσοδο του φαραγγιού στην Αγία Ρούμελη ως τις Πόρτες να γίνει προσβάσιμο και σε άτομα με αμαξίδια ή κινητικά προβλήματα. Υπογράφηκε ήδη προγραμματική συμφωνία μεταξύ της Δ/νσης Δασών Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η αντιμετώπιση του αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων αποτελεί κοινωνική ευθύνη προτεραιότητα και δέσμευση ώστε να πάψουν να υφίστανται καθώς θα δώσει μια μεγάλη δυναμική ώστε κάθε άνθρωπος, χωρίς αποκλεισμούς να έχει την προσέγγιση και την επιλογή του για λόγους ουσιαστικούς για να αισθάνονται ισότιμοι.

Μάλιστα οι παρεμβάσεις θα είναι διευρυμένες σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κάθε χρόνο διασχίζουν το φαράγγι άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης και από το 2023 όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και άτομα με κινητικά προβλήματα!

Παρακολουθήστε το στο παρακάτω βίντεο

https://fb.watch/2jjrmfQXos/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds