Γειτονικοί Δήμοι

“Εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα από τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης”

By  | 

Η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί ανάγκη και δικαίωμα κάθε πολίτη που επιθυμεί να κατακτά δεξιότητες και γνώσεις σε κάθε ηλικία ή φάση της ενήλικης ζωής του.  Για τον λόγο αυτό ο  Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεργάζεται με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) και διοργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα σε διάφορες θεματικές ενότητες. Λόγω της πανδημίας  του κορωνοϊού  η δια ζώσης εκπαίδευση δεν είναι εφικτή και γι’ αυτό, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει αυτή τη δυνατότητα, ο Δήμος μέσω του Γραφείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης διοργανώνει μια σειρά εξ αποστάσεως επιμορφωτικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα αυτά θα επιμελούνται από έμπειρους επαγγελματίες με ενδιαφέρουσα και επίκαιρη θεματολογία.

Έτσι λοιπόν στην πρώτη πιλοτική δοκιμή, ο  Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: «ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ». Στόχος της παρουσίασης είναι η απενεχοποίηση  των υδατανθράκων και η κατανόηση της σημασίας τους. Θα αναλυθούν τα εξής θέματα:

•         Ο ρόλος των υδατανθράκων στη διατροφή

•         Δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες

•         Υδατάνθρακες και άσκηση

•         Χρήση γλυκαντικών & προϊόντα με στέβια 

Την παρουσίαση διάρκειας 30 λεπτών, θα πραγματοποιήσει η κ. Γιαννιτσοπούλου Καλλιόπη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ενώ στη συνέχεια θα αφιερωθεί ίδιος χρόνος για ερωτήσεις  και απαντήσεις επί του θέματος.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από δράσεις, όπως αυτές της δια ζώσης επιμόρφωσης. Για αυτό προσπαθούμε, όπου είναι εφικτό να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να δώσουμε τέτοιες ευκαιρίες στους συμπολίτες μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Δέσποινα Μεντεσίδου και στο Γραφείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου μας για αυτή την πρωτοβουλία των εξ αποστάσεως επιμορφωτικών προγραμμάτων».

Το  2ο διαδικτυακό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εξ αποστάσεως επιμορφωτικών προγραμμάτων του Γραφείου Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, αφορά  «Διαδικτυακές συναντήσεις με γονείς» παιδιών που φοιτούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

 Στόχος είναι η ενημέρωση και η ενίσχυση των γονεϊκών δεξιοτήτων, το μοίρασμα προβληματισμών και η ανταλλαγή απόψεων & εμπειριών για θέματα που αφορούν στη ανατροφή των παιδιών και στη λειτουργία της οικογένειας.

Οι δύο πρώτες ομάδες κλειστού τύπου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν άμεσα με την εξής ενδεικτική θεματολογία:

•         Σχολείο & οικογένεια: συνεργάτες για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού,

•         Μετάβαση από τον παιδικό σταθμό στο προνήπιο,

•         Φόβοι των παιδιών προσχολικής ηλικίας,

•         Όρια και παιδική παντοδυναμία,

•         Αποχωρισμός-Απώλεια-Πένθος. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε παρόμοιες μελλοντικές δράσεις, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον στο 210 6145146 ή email: diabiou@likovrisipefki.gr.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds