Γειτονικοί Δήμοι

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

By  | 

Για να τιμήσει την 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, διοργάνωσε ημερίδα μέσω της πλατφόρμας Zoom με θέμα «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ COVID-19. <<ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ>> με τη συμμετοχή των φορέων ΑμεΑαπό όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η Αν. Υπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, η Υφυπουργός Εργασίας σε θέματα Πρόνοιας κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γ.Γ. ΠΕ τηςΝ.Δ. κος Γιώργος Στεργίου, ο Γ.Γ. Εργασίας σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κος Γιώργος Σταμάτης, ο Δήμαρχος Διονύσου κος Γιάννης Καλαφατέλης, η Αντιδήμαρχος Γαλατσίου κα Αγγελική Ζήκου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου κα Ευγενία Κατούφα, ο Γ.Γ. της ΕΣΑμεΑ κος Γιάννης Λυμβαίος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κος Γιάννης Μοσχολιός. Τα συμπεράσματα μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών και την συζήτηση που διεξήχθη κατέληξαν στον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας των φορέων μας με εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο πλέον προσωπικό. Στην απαραίτητη συνεργασία μεταξύ των φορέων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και της Πολιτείας. Στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων των φορέων. Στο ότι οι ΣΥΔ είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για το μέλλον των ατόμων με αναπηρία, καθώς και οι ΣΥΔ αυξημένης φροντίδας. Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους στην Ημερίδα τους ομιλητές, με την σειρά πουακούστηκαν: κα Ε. Παπαδιώτη, κος Δ. Καραΐσκος, κα Λ. Μαρτίνι, κα Ε. Προκοπάκη, κα Β. Μούκα,κος Ι. Παπατριανταφύλλου, κα Δ. Κατσούδα, κα Ι. Ευθυμίου, κα Β. Μέττα, κα Ξένια Καΐρη,κα Α. Ζήκου, κος Γ. Μπούχτης. Τον συντονισμό της Ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, κος Όμηρος Εμμανουηλίδης.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds