Άρθρα

Ανοίγουν πρώτα τα κομμωτήρια

By  | 

Όπως όλα δείχνουν προκρίνεται η λύση του ανοίγματος των κομμωτηρίων με αυστηρά μέτρα και τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και το πιθανό άνοιγμα εξειδικευμένων κλάδων, όπως τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία.

Παράλληλα, μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει και για το click away, που αποτελεί λύση για μερίδα εμπορικών καταστημάτων και αυτό γιατί θα γίνονται τηλεφωνικά – διαδικτυακά οι παραγγελίες και στη συνέχεια θα κλείνεται ραντεβού με τους πελάτες για παραλαβή από το κατάστημα σε συγκεκριμένη ώρα για την αποφυγή συνωστισμού και εστιών διασποράς του ιού.

Τη λύση αυτή μάλιστα έχουν προκρίνει οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων παιχνιδιών, δεδομένου ότι το 50-60% του τζίρου τους γίνεται τις ημέρες των γιορτών.

Μεγάλο ζητούμενο τέλος παραμένει τι θα γίνει με τη λειτουργία των εκκλησιών, καθώς η κυβέρνηση έχει συσχετίσει το άνοιγμά των ναών στους πιστούς με το άνοιγμα στο λιανεμπόριο.

Η συζήτηση με την Ιερά Σύνοδο έχει επικεντρωθεί στις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής προκρίνεται να λειτουργήσουν οι ναοί με το ανώτερο 50 άτομα σε κάθε λειτουργία αλλά και να γίνουν περισσότερες λειτουργίες με τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds