Γειτονικοί Δήμοι

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021, με σειρά έργων και μελετών που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου Διονύσου

By  | 

Σε συνέχεια της έγκρισης από την Εκτελεστική Επιτροπή, εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020.

Εισηγητής του Τεχνικού Προγράμματος ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέφανος Κριεμάδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το 2021 ο Δήμος Διονύσου, παρά τη σοβαρή υποστελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας, θα μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, κάτι που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στη σημερινή του εικόνα. Παρεμβάσεις έκαναν ακόμη οι συναρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Φωτάκης και Χρήστος Παπαβασιλείου, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα και όχι για λίστα επιθυμιών, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν.  

Στην αρχική του τοποθέτησή ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Διονύσου δεν θα απουσιάζει από κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ έκανε αναφορά και στην πρόσφατη υποβολή (από 5/12)της  αίτησης χρηματοδότησης έργων ύδρευσης 5.000.000 €. Επίσης, υπογράμμισε ότι ανάλογα με την πορεία των εσόδων του Δήμου θα επιδιωχθεί η εκτέλεση επιπλέον έργων από αυτά που αναφέρονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Στη συνέχεια έβαλε το γενικό πλαίσιο, αναφέροντας τα εξής:

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 είναι το δεύτερο κατά σειρά που συντάσσει η διοίκησή μας και θέλω να υπογραμμίσω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά από την Τεχνική Υπηρεσία, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Στέφανο Κριεμάδη και τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους Γιάννη Φωτάκη και Χρήστο Παπαβασιλείου.

Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο πρόγραμμα και όχι για έκθεση ιδεών ή λίστα επιθυμιών. Έχει λάβει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου από ίδιους πόρους και από διάφορες πηγές χρηματοδότησης, τα αιτήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων τα οποία αξιολογήθηκαν και ιεραρχήθηκαν, στο μέτρο πάντα του εφικτού, καθώς και τη δυνατότητα ωρίμανσης και υλοποίησης μέσα στο 2021 ορισμένων χρηματοδοτούμενων έργων.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 υποπίνακες:

Α. Υποπίνακας 1 με νέα έργα και μελέτες

Β. Υποπίνακας 2 με χρηματοδοτούμενα έργα και μελέτες από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα

Γ. Υποπίνακας 3 με συνεχιζόμενα και οφειλόμενα έργα και μελέτες

 Το Τεχνικό Πρόγραμμα ως σημαντικό και αναπόσπαστο τμήμα του Σχεδίου του Προϋπολογισμού του Δήμου Διονύσου για το έτος 2021, ανέρχεται στο ύψος των 11.853.823,06€ εκ των οποίων το ποσό των 8.298.954,99€ αφορά έργα που θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από άλλους φορείς, το ποσό των 662.000,00€ αφορά έργα που εκτελεστούν με χρηματοδότηση από το Δήμο.

Τα συνεχιζόμενα και οφειλόμενα έργα και μελέτες του Δήμου μας ανέρχονται στο ποσό των 2.892.868,07€.

Στο Τεχνικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται προμήθειες και εργασίες που θα συμπεριληφθούν μόνο στον προϋπολογισμό.

Εφόσον εξασφαλιστούν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα θα συμπεριληφθούν και έργα που δεν υπάρχουν στο παρόν Τεχνικό Πρόγραμμα, τα οποία θα ενταχθούν με τροποποίησή του.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 περιλαμβάνει:

– Έργα ύδρευσης – αποχέτευσης

– Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος (πλατείες, πεζοδρόμια, π.χ. κλπ)

– Συντήρηση οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις – λακκούβες)

–  Αντιπλημμυρικά έργα

–  Βελτίωση-ίδρυση κτιριακών εγκαταστάσεων, σχολικών κτιρίων

–  Έργα αναπλάσεων

–  Έργα για συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων

–  Χρηματοδότηση για σύνταξη και ωρίμανση μελετών

–  Εκπόνηση πολεοδομικών μελετών».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στέφανος Κριεμάδης εξειδίκευσε περαιτέρω ποια έργα θα βρίσκονται σε εξέλιξη εντός του 2021, απαριθμώντας μεταξύ άλλων:

– Έργα Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και εξωτερικών διακλαδώσεων στις Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας (από τον ΑΚΤΟΡΑ).

– Έργα Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και εξωτερικών διακλαδώσεων στις Δημοτικές Κοινότητες Άνοιξης και Δροσιάς (από τον ΑΚΤΟΡΑ).

– Έργα Δικτύου Αποχέτευσης του νέου έργου «Άγιος Στέφανος – Πευκόφυτο –Ραπεντώσα» (σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο).

– Έργο ασφαλτόστρωσης με ίδιους πόρους 5.000.000 €.

– Έργο ασφαλτόστρωσης με πόρους της Περιφέρειας 7.400.000 € (πιθανό σενάριο).

– Έργο αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού (LED).

– Έργο συντήρησης σχολικών κτιρίων 200.000 €.

– Έργο της μεταφοράς και κατασκευής στεγάστρων στις στάσεις λεωφορείων, 100.000 €.

– Έργο επισκευής σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 3.000.000 €.

– Έργο τοποθέτησης ηλεκτρονικών υδρομέτρων 3.500.000 €.

– Έργο τηλεελέγχου 1.800.000 €.

– Έργο αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων, επέκτασης δικτύων ύδρευσης και συλλογής ομβρίων 2.000.000 €.

– Έργο ενεργειακής αναβάθμισης των Γυμνασίων Άνοιξης και Δροσιάς 500.000 €.

– Έργο της επανάχρησης του ΕΠΑΛ Κρυονερίου 800.000 €.

– Έργο πυροπροστασίας των σχολείων (σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο).

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds