Γειτονικοί Δήμοι

Γ.Καλαφατέλης: Εκσυγχρονίζουμε και ανανεώνουμε το γερασμένο και κοστοβόρο στόλο του Δήμου Διονύσου, με 12 (+10) νέα οχήματα

By  | 

Το σχέδιο εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του ενεργοβόρου και κοστοβόρου στόλου οχημάτων του Δήμου Διονύσου, παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης.  

Ο κ. Καλαφατέλης χαρακτήρισε κορυφαίας προτεραιότητας ζήτημα την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ έκανε λόγο για μία πραγματική τομή που επιχειρεί η δημοτική, προκειμένου να μπορεί το προσωπικό του Δήμου στην καθαριότητα, το περιβάλλον και την καθημερινότητα, να εργάζεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου ενέκρινε τη Μελέτη και τους Όρους Διακήρυξης για την «Προμήθεια Οχημάτων μέσω Leasing», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 4.115.560 €.

Με αυτή τη διαδικασία, ο Δήμος Διονύσου δρομολογεί τη σταδιακή αντικατάσταση του γερασμένου και κοστοβόρου στόλου της Διεύθυνσης περιβάλλοντος, μέσω της προμήθειας 12 νέων οχημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

– 1 Φορτηγό Απορριμματοφόρο 22m3

– 2 Φορτηγά Απορριμματοφόρα 16m3

– 1 Φορτηγό Απορριμματοφόρο 16m3 με Γερανό

– 1 Φορτηγό Απορριμματοφόρο 14m3 με σύστημα Πλύσης Κάδων

– 1 Ημιρυμουλκούμενο Όχημα Συμπίεσης Απορριμμάτων 55m3

– 1 Ανατρεπόμενο Φορτηγό 19m3

– 2 Ανατρεπόμενα Φορτηγά 19tn με Γερανό – Αρπάγη

– 1 Υδροφόρο Φορτηγό 14m3

– 1 Φορτηγό Σάρωθρο 6m3 (Μηχάνημα Έργου)

– 1 Φορτηγό Καλαθοφόρο 18m (Μηχάνημα Έργου)

Σύμφωνα με τους όρους Διακήρυξης του Διεθνούς Δημόσιου Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού με Χρηματοδοτική Μίσθωση (Leasing) προβλέπεται παράλληλα και η συντήρηση-επισκευή των οχημάτων για 5 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής και λοιπών πάγιων δαπανών λειτουργίας τους (π.χ. τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιση, ΚΤΕΟ, κλπ). Ακόμη, στο συνολικό ποσό συμπεριλαμβάνεται και το κόστος έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας των Οχημάτων (παράβολα, διεκπεραίωση, κλπ)  στην επωνυμία του Δήμου.

Δηλαδή τα 12 νέα Οχήματα θα παραδοθούν από τον ανάδοχο προμηθευτή «με το κλειδί στο χέρι» και με παρακράτηση της κυριότητάς τους μέχρι την οριστική τους εξόφληση. Μετά τη λήξη της μίσθωσης τα οχήματα θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου με κόστος μόλις 1 ευρώ ανά όχημα.

Ο κ.Καλαφατέλης ενημέρωσε ακόμη το Δημοτικό Συμβούλιο ότι μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Α.Τρίτσης» επιχειρείται η προμήθεια 3 οχημάτων τύπου «Medi Bus» για τη Δημοτική Συγκοινωνία, 1 Φορτηγού, 1 Ηλεκτρικού Απορριμματοφόρου καθώς και 5 μικρότερων «Mini Bus» για τις ανάγκες του Δήμου, ενώ στο μέλλον θα διερευνηθεί η προμήθεια και άλλων οχημάτων με τη μέθοδο του Leasing.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε σκληρά για να είναι δυνατή η προμήθεια των οχημάτων, δηλώνοντας τα εξής:

«Να προσθέσω ότι, επειδή συνήθως ακούγονται τα παράπονα για το προσωπικό, οφείλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά όλα εκείνα τα υπηρεσιακά στελέχη που εργάζονται πέρα από ωράρια, προκειμένου να προλάβουμε τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα. Είμαι χαρούμενος και αισιόδοξος γιατί παρά τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι λόγω του Covid-19, δε σταματήσαμε ούτε λεπτό να εργαζόμαστε και τώρα η προσπάθεια μας αρχίζει να πιάνει τόπο με μετρήσιμα αποτελέσματα για τους δημότες».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds