Ομορφιά

ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

By  | 

Καθαρίζουμε πολύ καλά το πρόσωπό μας και τα χέρια μας. Καλό είναι να έχουμε κάνει και μία απολέπιση πρώτα στο πρόσωπο με όποιο απολεπιστικό θέλουμε. Στη συνέχεια φτιάχνουμε μία μάσκα με 2 μόνο υλικά. 

Θα χρειαστούμε: 2-3 κ.τ.σ. γάλα (κατά προτίμηση εβαπορέ) και 1 φύλλο ζελατίνης. 

Ζεσταίνουμε το  γάλα να είναι χλιαρό και ρίχνουμε μέσα το φύλλο ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το φύλλο. Μόλις γίνει σαν πάστα απλώνουμε στο πρόσωπο με ένα πινελάκι ή με το χέρι και αφήνουμε να στεγνώσει. Όσο περνάει η ώρα θα νιώθουμε έντονο τράβηγμα. Προσέχουμε να μην ακουμπήσει στα μαλλιά ή στα φρύδια. Μόλις στεγνώσει αφαιρείται σαν peel off μάσκα. Τυχόν υπολείμματα τα αφαιρούμε με νεράκι. Τέλος, δεν ξεχνάμε το toner μας και την ενυδατική μας κρέμα. Η μάσκα προσφέρει σύσφιξη και ανάπλαση. Καθαρό κολλαγόνο.  Το γαλακτικό οξύ, που εμπεριέχει το γάλα, απομακρύνει το σμήγμα, που έχει εισχωρήσει βαθιά στις στοιβάδες του δέρματος.

Απολεπιστική μάσκα με αγγούρι και λεμόνι

Εκτός από τα νεκρά κύτταρα, η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ακμή; Μήπως, έχετε σημάδια και ουλές στο πρόσωπο; Αν ναι, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε τη μάσκα με αγγούρι και λεμόνι. Η οξύτητα του λεμονιού θα διευκολύνει την εξάλειψη των ρύπων, που έχουν εισχωρήσει βαθιά στις στοιβάδες του δέρματος, ενώ το αγγούρι θα προσφέρει ενυδάτωση.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη

1 μικρό αγγούρι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι


Οδηγίες παρασκευής


Ξεφλουδίστε το αγγούρι και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια.
Χτυπήστε το αγγούρι και το χυμό λεμονιού, στο μίξερ.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά.Προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε συνεχώς, μέχρι να “σφίξει”. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να φτάσει σε μια ανεκτή για το πρόσωπο θερμοκρασία. Αφήστε τη μάσκα επάνω στο πρόσωπό σας, μέχρι να “ξεραθεί”. Αφαιρέστε την, ξεκινώντας από το πηγούνι προς το μέτωπο και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.
Απλώστε την ενυδατική κρέμα προσώπου της επιλογής σας.
Είναι σημαντικό να αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο για μερικές ημέρες, μετά την εφαρμογής της συγκεκριμένης μάσκας.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds