Ζωοφιλία

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Αττική

By  | 

Σε θετική κατεύθυνση κινείται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς τουλάχιστον όσον αφορά στους Δήμους Αττικής.
Σε σχετικό σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων σε δημόσιες δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις. Με το προτεινόμενο άρθρο οι Δήμοι της Αττικής και ο Δήμος Κηφισιάς, οι οποίοι στερούνται γεωργικών εκτάσεων θα μπορέσουν να προσφέρουν στα ζώα συντροφιάς χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης.
Ο Δήμος Κηφισιάς από το 2014 έχει θέσει στόχο τη δημιουργία καταφυγίου για την εξυπηρέτηση των αδέσποτων ζώων. Όπως επισημαίνει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εκάλης και Ζωοφιλίας Αχιλλέας Κουρέπης, παρότι ο Δήμος μας επεδίωξε συστηματικά την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για αγορά, ωστόσο κανένα οικόπεδο δεν πληρούσε τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται από το νόμο, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα έργο που θα διευκόλυνε την ροή του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι ένα απαραίτητο έργο για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών μας για την ευζωία τους.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds