Άρθρα

SAVE YOUR HOOD

By  | 

Ή αλλιώς όταν οι πολίτες «παίρνουν» την κατάσταση στα χέρια τους και καθαρίζουν τις γειτονιές τους!

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα κάθε βδομάδα πολίτες στέλνουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033 και συναντιούνται για να μαζέψουν σκουπίδια από διάφορα σημεία της χώρας, με σκοπό να αφυπνίσουν, να ευαισθητοποιήσουν τους γύρω τους αλλά και να πιέσουν το κράτος υπενθυμίζοντάς του την υποχρέωσή του να κρατά τις πόλεις μας καθαρές.

Ο συντονισμός γίνεται μέσω facebook και της σελίδας Save your hood και δημιουργήθηκε για να στεγάσει και να συντονίζει δράσεις ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα.

Το Save your hood ξεκίνησε από τον Βασίλη Σφακιανόπουλο, η ιδέα του ήρθε όταν στην προηγούμενη καραντίνα είδε ότι τα σκουπίδια σε διάφορα σημεία αυξήθηκαν κατά πολύ. ‘Έτσι, αρχικά με φίλους μόνο και μετά με ανακοίνωση στα μέσα μαζικής δικτύωσης κατάφερε να οργανώσει καθαρισμούς σε γειτονιές της Αθήνας καθώς ο αριθμός των εθελοντών όλο και αυξανόταν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δράσεις συνεχίστηκαν και συνεχίζονται εκτός Αθήνας. Σήμερα, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί δεκαέξι παράλληλες δράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, από την Αθήνα μέχρι την Αμοργό!!!

Από την ανάρτηση της ομάδας στον λογαριασμό του facebook παραθέτουμε τα δικά του λόγια.

«Πάνω από 18,200 λίτρα ήταν ο χθεσινός απολογισμός από μια ακόμα προσπάθεια να καθαριστούν οι γειτονιές μας. Τρια ήταν τα σημεία καθαρισμού. Τα δυο από αυτά στα Τουρκοβούνια και το άλλο στην περιοχή του Πειραιά, μ’ ένα σύνολο 23 εθελοντών, αλλά και με τη συμβολή άλλων 6 περαστικών που δεν δίστασαν να λερώσουν τα χέρια τους και να βοηθήσουν πραγματικά.

Μετά από την 3η συνεχόμενη εβδομάδα, το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό. Οι άνθρωποι που συνέβαλαν και συμβάλουν σ’ αυτό «θυσιάζουν» λίγες ώρες από την εβδομάδα τους για να συμμετάσχουν σε μια φαινομενικά μάταιη πρωτοβουλία να καθαριστούν μέρη της Ελλάδος, γειτονιές δικές μας και δικές σας.»

Ελάτε στους Save Your Hood και βοηθήστε να πούνε στους μη ευαισθητοποιημένους πολίτες και στους δήμους, ότι κανένα σημείο εντός ή εκτός πόλης δεν αξίζει τα σκουπίδια μας. Κανένα σημείο δεν είναι αμελητέο, κανένα σημείο δεν είναι χαλί για να βάλεις τα σκουπίδια σου από κάτω. Προτείνετε σημεία στις δικές σας γειτονιές.

πηγή:documentonews

facebook: Save Your Hoodhttps://www.facebook.com/groups/saveyourhood/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds