Γειτονικοί Δήμοι

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

By  | 

Με διαρκώς αυστηρότερα μέτρα να ανακοινώνονται καθημερινά για τον περιορισμό της πανδημίας, η Χώρα μας και κατ΄ επέκταση ο Δήμος μας και οι κάτοικοί του, δίνουν τον πιο δύσκολο και άνισο αγώνα με έναν πραγματικά ύπουλο εχθρό.

      Η ανησυχία αυξάνεται και όλοι μας νοιώθουμε να ασφυκτιούμε μέσα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και δυσοίωνων προβλέψεων για την επόμενη ημέρα.

      Συμμεριζόμενοι τις δυσκολίες και την επαπειλούμενη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία πιθανόν να επέλθουν οι δημότες μας.

Γνωρίζοντας το γεγονός της παροχής έκτακτης επιχορήγησης των Δήμων της Χώρας προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών, που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 και συγκεκριμένα παροχής στον δήμο μας του ποσού των 114.098,58 ευρώ,  προτείνω:

Μέτρα απαλλαγής δημοτών:

 1. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δημοτών που  πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα, εφόσον οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται παραμένουν κλειστές και οι ίδιοι βρίσκονται σε  αναστολή εργασίας.

2. Μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές των οφειλετών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης .

3. Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής αντιτίμου για τη χρήση του Δημοτικού ωδείου, καθώς και τη συνέχεια της απαλλαγής υποχρέωσης καταβολής αντιτίμου για τη χρήση των  αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων, για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού.

Μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

 1. Καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ποσού 500,00€ στους δημότες που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

2.  Καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ποσού 500,00€ στους επιχειρηματίες που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα και οι επιχειρήσεις τους παραμένουν υποχρεωτικά κλειστές.

 3. Πρόταση Ψήφιση νέας ρύθμισης 120 δόσεων των οφειλών προς το Δήμο.

4. Πρόταση για τους υπόχρεους στο Ο.Τ. 25Α  παύση πληρωμών μέχρι και τον Απρίλιο του 2021.

Επιπλέον, σημείο ελέγχου της πανδημίας με δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης    αντιγόνου (rapid tests) για τους δημότες μας που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου.

Όλοι όσοι υπηρετούμε την  Αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να σταθούμε ουσιαστικά δίπλα στους συμπολίτες μας.      

  Ο Αντιδήμαρχος Πεύκης & Γραφείο του Δημότη

Παναγιώτης Ιωάννου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds