Δήμος Κηφισιάς

Τα παιδιά των βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών μαθαίνουν μέσω του blog τους για την βροχή και φτιάχνουν το δικό τους μουσικό όργανο

By  | 

Τα παιδιά των βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών μαθαίνουν μέσω του blog τους για την βροχή και φτιάχνουν το δικό τους μουσικό όργανο!!!
Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζουν τη δραστηριότητα τους μέσω του blog: «Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί, Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κηφισιάς: μένω στο σπίτι μου δημιουργικά».
Σκοπός είναι η ενημέρωση γονέων και την δημιουργική απασχόληση παιδιών καθ΄ όλη την διάρκεια που οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.
Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας μουσικό όργανο της βροχής
Υλικά:
• ρολό κουζίνας
• οδοντογλυφίδες (προαιρετικά)
• χαρτοταινία
• νερομπογιές ή μαρκαδόροι
Διαδικασία:
Πάρτε ένα ρολό από χαρτί κουζίνας και σημειώστε όσες κουκίδες θέλετε σε διάφορα σημεία του ρολό.
Σε κάθε κουκίδα τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα και σπάστε τις άκρες που εξέχουν.
Τυλίξτε το ρολό με ταινία και με ένα κομμάτι χαρτονιού κλείσε τη μια πλευρά του. Έπειτα ρίξτε λίγο ρύζι μέσα στο ρολό και κλείστε με χαρτόνι και ταινία και την άλλη πλευρά του ρολό.
Μπορείτε μετά να τυλίξετε το ρολό με χαρτί και έπειτα να το ζωγραφίσετε. (Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες μπορείτε να παραλείψετε τα βήματα και να ρίξετε απευθείας το ρύζι μέσα στο ρολό κλείνοντας τις άκρες του).
Κρατήστε όρθιο το ρολό και γυρίστε το ανάποδα αργά.
Τι ακούτε;

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds