Δήμος Κηφισιάς

Τα Δημοτικά Τέλη για Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη για το 2021

By  | 

Ρεαλιστικές και βιώσιμες μειώσεις της τάξεως του 7% στα δημοτικά τέλη επιχειρήσεων και σε συγκεκριμένες ζώνες νοικοκυριών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, στη συνεδρίαση του στις 25/11, ισορροπώντας τις ανάγκες των πολιτών, με τις απαραίτητες επενδύσεις για τον εξοπλισμό της  Καθαριότητας του Δήμου μας. Επίσης, ικανοποιήθηκε αίτημα δεκαετιών, για τη διόρθωση των υπερδιπλάσιων δημοτικών τελών της Εκάλης σε σχέση με τον υπόλοιπο Δήμο, με μείωση της τάξεως του 17%. Και με την μείωση αυτή η Εκάλη συνεχίζει να έχει τα μεγαλύτερα δημοτικά τέλη του Δήμου μας.

Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις για το θέμα των δημοτικών τελών όπου καταγράφηκαν απόψεις και ενσωματώθηκαν οι βιώσιμες προτάσεις στη τελική πρόταση της Διοίκησης.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βαγγέλης Αυλήτης παρουσίασε με διαγράμματα, συγκριτικά στοιχεία και προβλέψεις  την πρόταση της Διοίκησης στο Δ.Σ. Κηφισιάς η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Την βιωσιμότητα της πρότασης επεξεργάστηκαν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν οικονομικά αδύνατον να προχωρήσει ο Δήμος σε οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών, λόγω της μείωσης των εσόδων του, από την υγειονομική κρίση.

Συγκεκριμένα εγκριθήκαν τα κάτωθι:

Μειώσεις της τάξεως του 7% για τις ζώνες των Εργατικών και Αιγυπτιακών Πολυκατοικιών Κηφισιάς καθώς και του κέντρου της Νέας Ερυθραίας.

Μειώσεις της τάξεως του 7% για τις όλες τις επιχειρήσεις.

Διατήρηση των συντελεστών στις υπόλοιπες κατηγορίες των δημοτικών τελών. Μετά από τις μειώσεις που ήταν πάνω από 20% στα δημοτικά τέλη των νοικοκυριών, τα έξι τελευταία χρόνια και παρά τη σημαντική μείωση των εσόδων του Δήμου λόγω των αυξημένων δαπανών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα δημοτικά τέλη διατηρούνται στα περσινά ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αποτυπώνοντας τη σταθερή βούληση της διοίκησης να στηρίξει τους δημότες.

Ο Δήμος Κηφισιάς, συγκαταλέγεται μεταξύ των Δήμων με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Μετά τις νέες μειώσεις είναι ο Δήμος με χαμηλότερο συντελεστή 0,94 λεπτά το τετραγωνικό σε συγκεκριμένες ζώνες. 

Για το 2021  η Διεύθυνση Καθαριότητας  του Δήμου Κηφισιάς έχει προγραμματίσει:

-Ενίσχυση του στόλου της με σύγχρονα μηχανήματα μέσω leasing, απαραίτητα ιδιαίτερα για την αποκομιδή κηπαίων και ογκωδών. 

– Προμήθεια νέων μηχανημάτων μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης»

 -Τοποθέτηση νέων υπογειοποιμένων κάδων

– Επενδύσεις για νέο αμαξοστάσιο

– Διατήρηση του προσωπικού της 

– Κονδύλια για τις απαραίτητες συντηρήσεις των μηχανημάτων

– Ανάπτυξη της κομποστοποίησης

– Δημιουργία πράσινων σημείων

Το 2020 η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς προχώρησε σε:

-Ενίσχυση του στόλο της με τρεις φορτωτές και ένα μεγάλο σάρωθρο.

-Τοποθέτηση συγχρόνων υπογειοποιημένων  κάδων σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

– Δημιουργία νέων δομών υγιεινής κι ασφάλειας των εργαζομένων (αποδυτήρια, ειδών ατομικής προστασίας κ.α)

– Προμήθεια 5.000 κάδων κόστους 152.000 ευρώ, ύστερα από μεγάλο διαγωνισμό.

– Αύξηση του προσωπικού της, με μείωση του κόστους εργασίας τους κατά 300.000 ευρώ.

Τα παραπάνω ήταν αποτελέσματα της χρηστής διοίκησης των τελευταίων έξι χρόνων, του εξορθολογισμού των δαπανών, των πιέσεων προς τους προμηθευτές για μεγάλες εκπτώσεις και της συστηματικής εργασίας των υπηρεσιών.

Κατά τη συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ευάγγελος Αυλήτης πρότεινε να δημιουργηθεί  διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα εξετάσει ανά Δημοτική Ενότητα και ανά ζώνη την οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών σε σχέση με τα τετραγωνικά και την παραγωγή απορριμμάτων, σε βάθος τριετίας.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds