Γειτονικοί Δήμοι

Διανομή τροφίμων με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους

By  | 

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης “Αμάλθεια”, με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε διανομή των εξής προϊόντων: αφρόλουτρο (1 λίτρο), βρεφικές πάνες, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης (1 λίτρο), μωρομάντηλα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα (75 ml), σαμπουάν (400 gr), σαπούνι (100 gr ), σερβιέτες, σκόνη πλυντηρίου (2 kg ) και υγρό πιάτων (500 ml) σε συνολικά 123 οικογένειες (229 άτομα).

 Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να είναι μόνο όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Μαζί με τα παραπάνω προϊόντα σε αυτές τις οικογένειες διανεμήθηκαν φρέσκα ψάρια που προέρχονται από δωρεά πολίτη, που δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του. Πιο συγκεκριμένα μοιράστηκαν 7 κιβώτια με γαύρους και 5 κιβώτια με σαφρίδια.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Για έναν ακόμη μήνα είχαμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά, συμμετέχοντας στην Κοινωνική Σύμπραξη Αμάλθεια και αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. Και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα,  κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε ευγενική χορηγία για να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds