Περιφέρεια Β.Αττικης

Στην τελετή υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας για την έναρξη των έργων της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: « Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου που σηματοδοτεί την αναπτυξιακή επανεκκίνηση δύο ιστορικών περιοχών της Αττικής και διασφαλίζει στέγη σε μία ιστορική ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός»

201120 photo anaplasi1

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέστη στην τελετή υπογραφής του Συμφώνου Συναντίληψης και Συνεργασίας για την έναρξη των έργων της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Το Σύμφωνο συνυπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μαλακατές, ο Γιάννης Αλαφούζος, μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης ως εκπρόσωπος της ΑΕΠ Ελαιώνας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

201120 photo anaplasi2

« Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου που σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια για την έναρξη του εμβληματικού έργου της διπλής ανάπλασης, που θα σηματοδοτήσει την αναπτυξιακή επανεκκίνηση σε δύο σημαντικά σημεία  της Αττικής, στο Βοτανικό και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.Η διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει από την πρώτη στιγμή τη μεγάλη προσπάθεια για την εκκίνηση των έργων της διπλής ανάπλασης και θα συμβάλλει έμπρακτα στην υλοποίηση της επένδυσης, που αφενός θα αλλάξει ριζικά την όψη σε δύο ιστορικές περιοχές στην καρδιά της Αττικής και αφετέρου εξασφαλίζει στέγη, σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Η Αττική αλλάζει σταδιακά όψη με έργα μητροπολιτικού χαρακτήρα που θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική της αναβάθμιση και στην αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με την Περιφέρεια συνεχώς παρούσα.Σ΄αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που η χώρα μας δίνει μία μεγάλη υγειονομική μάχη, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας πως η επόμενη μέρα για την Αττική θα είναι καλύτερη, για μία Περιφέρεια-Πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες.  Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές και θα εργαστούμε όλοι σκληρά για να το καταφέρουμε».

Τα βασικά έργα της Διπλής Ανάπλασης:

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εκεί που σήμερα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού, δημιουργείται:

  • ελεύθερος χώρος πρασίνου και αναψυχής 18 στρεμμάτων
  • αθλητικό μουσείο του ΠΑΟ
  • εντευκτήριο, χώρος αναψυχής και εστίασης
  • και υπόγειο πάρκινγκ έως 700 θέσεων στάθμευσης

Στον Βοτανικό, όπως προβλέπει το εν ισχύ Προεδρικό Διάταγμα, δημιουργείται:

  • γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, διεθνών προδιαγραφών FIFA UEFA 4 αστέρων
  • αθλητικές εγκαταστάσεις του ερασιτεχνικού σωματείου ΠΑΟ 7.500 τ.μ.
  • ανοιχτή αθλητική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό
  • αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων 4.800 τ.μ.
  • 52.000 τμ στο ακίνητο της ΑΕΠ Ελαιώνα
  • χώροι πρασίνου έκτασης τουλάχιστον 80 στρεμμάτων
  • έργα διαμορφώσεων, πρασίνου, κυκλοφορίας πεζών, εσωτερικού δικτύου, δικτύων υποδομών κλπ.
  • σημαντικές περιβαλλοντικές υποδομές για την οχύρωση της περιοχής από φυσικές καταστροφές

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds