Περιφέρεια Β.Αττικης

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων και η δεύτερη σειρά διευκρινιστικών ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, ύψους 200 εκ. ευρώ

By  | 

Διασφαλίστηκαν επιπλέον 50 εκ. ευρώ για την ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων- Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα αγγίζουν τις 10.000

Γ. Πατούλης: «Καθημερινά επεξεργαζόμαστε έμπρακτους τρόπους στήριξης των επιχειρήσεων της Αττικής που δοκιμάζονται. Στόχος μας να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες»

Για τη διευκόλυνση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 200 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, αναρτήθηκε εδώ και το δεύτερο πακέτο 37 διευκρινιστικών ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με το πρόγραμμα.

Παράλληλα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων ειδικό σύστημα μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υπολογίζουν την βαθμολογία τους εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία εδώ.

Αυξημένο παραμένει το ενδιαφέρον συμμετοχής των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τις αιτήσεις να αγγίζουν μέχρι τώρα τις 10.000. Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον, υπενθυμίζεται ότι δόθηκε παράταση μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου, στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής για τη διεύρυνση του αριθμού των ωφελούμενων επιχειρήσεων

Επιπρόσθετα σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί ο αριθμός και το εύρος των επιχειρηματικών κλάδων που ωφελούνται από το πρόγραμμα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη:

  • Διασφαλίστηκαν άλλα 50 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα με στόχο την αποκλειστική ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, με τρόπο που θα ανακοινωθεί στην επόμενη τροποποίηση της πρόσκλησης
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν πλέον και οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ) καθώς και Ιδρύματα, με την προϋπόθεση να διατηρούν επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα διεύρυνσης των ΚΑΔ που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και αναμένεται η σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο αμέσως προσεχές διάστημα.
  • Εξετάζεται η περίπτωση αλλαγής των ορίων χρηματοδότησης (5.000 – 50.000€) ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Σ΄αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, αποτελεί χρέος και καθήκον μας να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται περισσότερο, με έμφαση τους ανθρώπους του επιχειρείν. Σ΄αυτό το πλαίσιο καθημερινά επεξεργαζόμαστε έμπρακτους τρόπους στήριξης των επιχειρήσεων της Αττικής που έχουν πληγεί, με στόχο να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds